2005 yılında piyasaya çıkan Xbox 360'ın ömrü yavaş yavaş tükeniyor gibi. Aslen konsollar halen güçlü oyunlarla karşımıza çıksalar da geçen 6 yıl süre sonrasında bazı sorunlarla karşılaşmaya başladılar. Xbox 360 için özellikle disk kapasite sorunu göze çarpıyor.

Microsoft henüz açıklamasa da yeni bir Xbox konsolu üzerinde çalışıldığı biliniyor. Hatta bu sene yapılan E3'de tanıtımının yapılmasını bekleyenler bile oldu. Sadece oyun yapımcılarına Developer Kit yolladığı ortaya çıktı. Şuan halen cihaz hakkında yeni bir bilgi yok fakat oyunlar bize tarihi gösteriyor gibi.

Oyunlar belli oluyor

Lionhead'in yeni bir Fable oyunu üzerinde çalıştığı biliniyor. Gelen bilgilere göre oyun yeni Xbox'ın çıkış oyunlarından olacak. Aynı şekilde Gears of War'un yapımcısı Epic Games de yeni Unreal grafik motorunu kullanan yeni bir oyun hakkında çalışıyor. Yeni bir Gears of War olur mu bilemeyiz fakat 2014'den önce çıkmayacağı ve sadece yeni konsola özel olacağını tahmin ediliyor.

Yeni Xbox'ın ilk tanıtımı olarak 2012 E3, çıkış tarihi içinse en erken 2013 gösteriliyor. Bakalım önümüzdeki yıl yaz başında yapılacak E3 fuarında yeni Xbox görücüye çıkacak mı?