CHP Aydın Merkez İlçe Başkanlığında düzenlenen törende Türkiye Değişim Hareketi (TDH) ve diğer partilerden CHP'ye geçen 50 kişinin rozetleri Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ve Belediye Meclis üyeleri tarafından takıldı.
Törende konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Aydın"ın önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Aydın"ın, hem sosyal, hem de ekonomik anlamda, ciddi ölçüde kabuk değiştirmekte olduğunu ifade eden Çerçioğlu, tasfiye halindeki Aydın Tekstil alanı konusunda, bir çalışma içerisinde olmadıklarını fakat o alanın Aydın"ın akciğeri olduğunu kaydederek, “Aydın Tekstil'in, yeşil alan olarak Aydın halkının kullanabileceği bir park olmasını istiyoruz. O bölüm boş ve atıl da durmamalı. Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, orada tekstil Mühendisliği kurabilir şeklinde bir teklifi oldu. Ancak oranın asla bina yığınına dönmesini istemiyoruz. Oranın yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Bu konu Aydın için çok önemli bir konudur. Aydınlılar olarak, yarınlarımız için yeşilimize sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.

OTOGARIN PROJESİ BİTTİ
Muğla yolu üzerindeki Aydın Belediyesi'ne ait 20 bin metre kare arsa üzerine yapılacak yeni otogarın proje çiziminin bittiğini ve önümüzdeki hafta meclis üyeleri ile projeyi tartışacaklarını dile getiren Çerçioğlu, daha sonra projeyi basın aracılığıyla Aydın halkına duyuracaklarını söyledi. Çerçioğlu, mevcut otogar alanının yerinin ne olacağı konusunun Belediye Meclisi'nde görüşüleceğini, ancak orası ile ilgili herhangi bir planlarının olmadığını aktararak, otogarın yanında bulunan ve kapanan market alanına da bowling salonu yapma düşüncelerinin olduğunu belirtti.
CHP Aydın Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını açıklamasından bu yana CHP Merkez ilçe'ye 500 kişinin kaydolduğunu bildirdi.
Törende konuşmaların ardından CHP'ye katılan 50 yeni üyeye parti rozetleri takılarak parti binası önünde günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler. iha