TBMM Genel Kurulu 'nda, yatırım ların ve istihdamın teşvik i, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, stratejik yatırım ların desteklenmesine yönelik düzenlemeleri de içeren kanun tasarısı kabul edilerek, yasalaştı.
Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun, hizmet ihracının teşvik i, teşvik lerin etkinliğinin artırılması, esnafa yönelik iyileştirmeler, mükelleflere kolaylıklar getiriyor.
İstanbul'un uluslararası finans merkezi olmasına yönelik düzenlemeler yapılıyor.
Büyük ölçekli fonların Türkiye'ye çekilmesi için vergi teşvik i sağlanıyor. Yeni teşvik paketindeki indirim, illere göre yüzde 0-80 oranında olacak. Yatırım a katkı tutarının yüzde 50'sine kadar kısmı indirilebilecek.
Yerleşim yeri, işyeri, iş merkezi yurtdışında bulunan müşterilere Türkiye'den verilen ve münhasıran yurtdışında yararlanılan mimarlık, mühendislik gibi hizmetlerin kazançlarının yarısı vergi matrahından düşülecek ve KDV alınmayacak.
Yurtdışından getirilen cep telefonları için 100 lira kullanım izin harcı ödenecek. Söz konusu harç ödenmeden elektronik kimlik bilgisinin kayıt altına alınması işlemi yapılmayacak.