Aydın"da 300"e bulan büfe sayısı ve yıkılan 23 adet cep telefonu satış yerleri ile ilgili 29 Mart"ta görevi Özlem Çerçioğlu"na devreden Başkan İlhami Ortekin, döneminde Aydın Merkezde hiç büfe kurulmasına izin vermediğini ve cep telefoncuların kendisinden önce orada var olduğunu dile getirirken, görevi devraldığı Hüseyin Aksu ise, döneminde Aydın"ın pırıl pırıl olduğunu, daha sonra Aydın"ın gece kondu cennetine çevrildiğini ileri sürdü.

"DÖNEMİMDE ŞEHİR MERKEZİNE HİÇ BÜFE KURULMADI"

Özlem Çerçioğlu"nun görevi devraldığı İlhami Ortekin büfeler konusunda, “Benim dönemimde şehir merkezinde hiç büfe kurulmadı. Hatta bir çok büfe kaldırıldı. Ancak kimsenin burnu kanamadan. Kenar mahallelerde, mahallelilerden gelen talep üzerine büfe kurduk. Şehir merkezinde sadece Gençlik yaya yolu üzerindeki tezgahları modernleştirip, insana yakışır bir hale getirdik. Cep telefonu satış yerleri benden önceki dönemde oluşturulmuştu. Benim karşı olduğum tek husus bu kış kıyamette evine ekmek götürmeye çalışan kişilerin ortada kalmasıdır” diye konuştu.

"BİZDEN SONRA AYDIN GECE KONDU CENNETİ HALİNE GETİRİLDİ"

Büfeler ve yıkılan cep telefonu dükkanları konusunda kendisinden sonra görevi devralan İlhami Ortekin"i suçlayan Hüseyin Aksu ise, “Bizler Aydın"ı ve Gençlik caddesini tertemiz teslim ettik. Ama maalesef bizden sonra Atatürk Meydanına yok emekliler tezgahı, yok mahkumlar tezgahı, kan toplama merkezi gibi şeyler getirilerek Aydın gece kondu cenneti haline getirildi. Benim dönemimde Vali Emir Durmaz"ın emriyle daha önce polisle kavga etmiş 5 telefoncuya Gençlik Caddesi üzerinde yer tahsis ettik. Ondan başka hiç kimseye gençlik caddesi üzerinde yer vermedik. Bizim zamanımızda 5 tane olan cep telefonu dükkanı sayısı daha sonra arttı. Atatürk ve İstasyon Meydanı işportacı merkezi gibi, ayakkabı boyacısından, çocuk arabacısına kadar her şey var. Belediye Başkanı Özlem Hanımın yaptıklarını kesinlikle destekliyorum. Yapılması gerekenleri yapıyor kendisi” diye konuştu./iha