Bölgenin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılamak üzere yıllar önce gündeme gelen Sarıçay Barajı ile ilgili olarak projenin içinde yer alan Söke, Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı Belediyeleri meclislerinde aldıkları kararla baraj ile ilgili iş takibi ve protokol yetkilerini içinde yer aldıkları KUŞATAK Belediyeler Birliği yönetimine veriyor. Bilindiği gibi KUŞATAK Belediyeler Birliği katı atık ayrıştırma ve geri dönüşüm projesinde Söke, Kuşadası, Davutlar, Güzelçamlı Belediyeleri yer alıyor. İçme suyu ile ilgili proje için bölgedeki Bağarası, Sazlı, Yenidoğan, Savuca, Sarıkemer, Akyeniköy, Didim Belediyelerinin de KUŞATAK Belediyeler Birliğine katılması öngörülüyor.
Ön incelemesi geçmiş yıllarda DSİ tarafından yapılan 29.69 hm3 kapasiteli olarak düşünülen Sarıçay Barajı bölgede içme suyunun geleceği olarak görülüyor. Sarıçay Barajı ile ilgili olarak düğmeye basıldığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi, “Baraj uygulamalarında DSİ her bir belediye ile değil, belediyelerin içinde yer aldığı birliklerle gerekli protokolleri yapıyor. Bu anlamda içinde yer aldığımız KUŞATAK Belediyeler Birliği"ne yetkinin verilmesi gerekli” dedi. DSİ"nin Sarıçay Barajı Projesinin ihalesini yaptığını belirten Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi; “Çalışlı Köyümüzde yapılacak Sarıçay Barajı Projesi için etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından, proje ihalesinin yapıldığını öğrendik. Havzadaki belediyelerimiz için büyük önem taşıyan Sarıçay Barajı Projesinin hayata geçmesi için adımların hızlanmış olması sevindirici bir gelişme” dedi.
Söke Belediye meclisinin ekim ayı olağan toplantısında gündeme gelen konu görüşülürken, meclis üyelerinin oy birliği ile Sarıçay Barajı için KUŞATAK Belediyeler Birliği yönetim ve Encümenine yetki verildi. KUŞATAK Belediyeler Birliği içinde yer alan tüm belediyelerin içme suyunu karşılamak üzere yapılacak Sarıçay Barajı"nda KUŞATAK Belediyeler Birliği"ne yetki verilmesi konusunu tüm belediyelerin ekim ayı meclislerine gündeme aldıkları öğrenildi.