Sökespor"da 5 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen kongre ile göreve gelen Sezgin Kazan Başkanlığı"ndaki Sökespor yönetimi yeni sezon hazırlıklarına başlarken; Teknik Direktör Tamer Yiğit ile resmen anlaştı. Sökespor eski kaptanlarından Tamer Yiğit kendisini Sökespor"un teknik direktörü yapan imzayı düzenlenen basın toplantısında atarken; Kulüp Başkanı Sezgin Kazan kulübün mali portresi ile ilgili bilgiler verdi.
Sökespor Kulübü"nün bugün itibariyle çok zor durumda olduğunu belirten Kulüp Başkanı Sezgin Kazan Sökespor"un geçmiş dönemden kalan 105 bin TL vergi, 26 bin TL SGK, 70 bin TL teknik kadro ve piyasa borçları olmak üzere toplam 181 bin TL civarında borcu bulunduğunu söyledi. Kulübün Söke Belediye yönetimi tarafından sağlanan otopark ve garaj gelirlerinin olduğunu belirten Başkan Sezgin Kazan; bu imkanı sağlayan Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ve yönetimine teşekkür etti.
İçinde bulunulan sıkıntılar nedeniyle maliyet ve giderlerde kısıtlamaya gittiklerini belirten Sökespor Kulüp Başkanı Sezgin Kazan; otopark gelirleri ile ilgili olarak vatandaşların kafasında geçmiş yıllara ait soru işaretlerinin bulunduğunu, bu nedenle otoparklarda kurulacak kameralı sistem ile bu soru işaretlerini silmeyi hedeflediklerini dile getirdi.
Sökespor Kulübü olarak üye kayıtlarını güncelleştirme ve yeni üye kayıtları yapmaya başladıklarını dile getirten Sökespor Kulüp Başkanı Sezgin Kazan; Kulübün 169 kongre üyesinin bulunduğunu ancak %99"unun yıllık 60 TL olan üye aidatlarını ödememesinin üzücü bir durum olduğunu söyledi. Tüzüğün emrettiği üye yönetmeliğinin aidatlarını ödemeyenler hakkında yerine getirileceğini dile getiren Sezgin Kazan; “Biz Sökespor"u sadece yönetim olarak değil üyemiz olan 169 kişi ile yönetmek istiyoruz. Her üyemiz aidatlarını vermiş olsa ciddi bir gelir daha demek. Bu konuda üyelerimizi duyarlı olmasını istiyoruz” dedi.
Yeni sezon için transfer çalışmalarına gerek yönetim gerekse transfer komitesi olarak başladıklarını belirten Sezgin Kazan; Futbolcu olarak daha çok Sökeli arkadaşlarımızla yola devam etmek istiyoruz. Bu nedenle altyapı bizim için çok önemli. Sökespor"da oynayacak futbolcuların seçiminde hem manevi hem de maddi kıstaslarımız var. Bunun seçimini hocamız Tamer Yiğit ve transfer komitemiz çalışmaları ile yapacak. Transferi elimizden gelen maddi imkanlar ölçüsünde yapacağız. Biz sezon sonunda anlaştığımız futbolcularımıza karşı mahcup olmak istemiyoruz. Verdiğimiz sözleri yerine getirmiş olmak istiyoruz” diye konuştu.
Sökepor Kulüp Başkanı Sezgin Kazan geçen sezon 3.Lig yükselme grubu heyecanı yaşatan teknik direktör Kerar Kolcu ve futbolculara teşekkür etti. Yapılan açıklamalardan sonra Sökespor"un yeni teknik direktörü Tamer Yiğit kendisini kırmızı lacivertli kulübe bağlayan imzayı attı. Tamer Yiğit bundan sonraki sürecin Söke ve Sökespor"a hayırlı olmasını diledi.