Hyundai"nin tüm dünya çapında büyük başarılar kazanan ve bu yıl 10"uncu yaşını kutlayan üstün SUV modeli Santa Fe, iç ve dış görünümünde, motorunda ve şanzımanında yapılan yeniliklerle ve artırılan güvenlik özellikleriyle Türkiye"de satışa sunuldu.

Yenilenen Santa Fe"nin dış görünümünde artık üç çıtalı yeni bir radyatör ızgarası, yeni tip sis farlarının kullanıldığı ön ve arka tamponlar, daha çekici hale getirilen ön far ve arka stop grubuna yer veriliyor. Kabin içindeyse Genesis modelindeki gibi çok daha iyi ve rahat okunabilen Supervision led teknolojili gösterge paneli, dikiz aynası üzerinde LCD geri görüş ekranı ve yeni tip döşeme kullanılıyor. Yenilenen Santa Fe ile birlikte lastik basınç uyarı sistemi, navigasyon ekranı ve Xenon farlar gibi teknolojik özellikler de sunuluyor.

Santa Fe"nin yeni 2.2 litrelik motoru artık 3800 d/d"de 197 HP maksimum güç ve 1800-2500 d/d arasında 422 Nm maksimum tork üretiyor. Bu motor, Hyundai"nin yeni 6 kademeli Shiftronic şanzımanıyla sunuluyor. Bu şanzımanla 0-100 km/s hızlanmasını 10,2 saniyede gerçekleştiren yeni Santa Fe"nin maksimum hızı ise artarak 190 km/s"ye yükseltildi.

Değişken emme sistemi ve elektronik değişken geometrili turbosuyla ani gaz tepkilerine en iyi şekilde yanıt veren 16 supaplı ve Euro-5 uyumlu olan bu motor, eski motora göre çok daha düşük yakıt tüketimi ve CO2 gazı emisyonu sunuyor. Beş kişilik Santa Fe Style"ın 100 km"deki ortalama yakıt tüketimi 7,2 litre iken CO2 emisyon değeri ise kilometre başına 194 gram.

Son teknoloji ürünü bilgisayar teknikleriyle hazırlanan yeni Santa Fe, aynı zamanda en iyi görüş açısı ve en güvenli gövde yapısını sunmak için geliştirildi. Kabindeki altı hava yastığının haricinde yan çarpışmalardaki ve devrilme anındaki güvenliği artırmak amacıyla 7 kişilik Style Max"te bile üç sırada oturan yolcuları da kapsayan devrilme sensörlü perde hava yastığı kullanılıyor. Ayrıca ESP (Elektronik Stabilite Programı), TCS (Savrulma ve Patinaj Önleme Sistemi), boyun yaralanmalarını önleyen aktif koltuk başlıkları, tüm yolcular için ön gergili ve yük sınırlayıcılı üç noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi özellikler standart olarak sunuluyor.