ANAYASA Mahkemesi"nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdiği "367 kararı"nın mimarı Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, AKP"nin kapatılması halinde yerine kurulacak yeni partinin de kapatılacağını savundu.

KLONLAMA TUTMAZ

Hulki Cevizoğlu"nun "Cevizkabuğu" programına konuk olan Kanadoğlu, kapatma kararı çıkması halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün de istifa etmesi gerektiğini söyledi. Kanadoğlu, “Kapatma gerçekleşirse bu partinin üyeleri yeni bir parti kuramaz. Kurarlarsa kapatılır. Anayasa kapatılır diyor çünkü. Kapatılan partinin üyeleri 23. dönem Meclis"inde kesinlikle tekrar yer alamazlar. Bu dönem sona erer, 24. dönem başlar, o zaman Meclis"e gelebilirler. Bu nedenle klonlama olayının tutacağını sanmıyorum” dedi.

AKP"li Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya"nın, “Anayasa Mahkemesi"nin kararlarını askıya alalım” önerisini de değerlendiren Sabih

Kanadoğlu, bunun tek başına kapatma nedeni sayılacağını söyledi. AKP"nin kendini feshetmesi halinde de davanın düşmeyeceğini belirten

Kanadoğlu, “AKP"nin şu an önündeki tek yol erken bir genel seçimdir. Ara seçim değil genel seçim” diye konuştu.

KANADOĞLU BİR TESPİT DAHA YAPTI

Tavla oynamadIk- Kanadoğlu, emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu"nun Sezer onuruna verdiği yemeğin "abartıldığını" söyledi. “Yeni bir parti kurma toplantısı mıydı, tavla da oynadınız mı?” soruları üzerine Kanadoğlu “Anayasa Mahkemesi kararını kutlama yemeği değildi. Dost yemeğine ayrı bir anlam vermek çirkindir. 3 saat sürdü. Tavla oynayacak kadar samimiyet yoktu.” dedi.