Aydın-Muğla karayolunun 7’inci Kilometresinde 27 bin metrekare alana inşa edilecek Aydın’ın yeni Otogar ve Alışveriş Kompleksi Tesisi’nin geçtiğimiz 19 Ağustos’ta açık ihale usulü ile yapılan ihalesine 9 firma teklif vermişti. Firmaların tekliflerini değerlendiren Aydın Belediyesi İhale Komisyonu, 20 milyon TL teklif veren Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı Doku İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne ihalenin verilmesini oy birliği ile kararlaştırdı.
ihaleyi alan firmaya bir ay içerisinde yer teslimi yapacaklarını açıklayan Özlem Çerçioğlu, “İzmir-Denizli karayolu aksı üzerinde bulunan eski otogarımız trafiğin akışına büyük bir engeldi. Otogarımıza giren birçok otobüs hem hava kirliliğine, hem de trafik kazalarına sebebiyet vererek can ve mal kaybına neden oluyordu. Aydın-Muğla karayolu aksına yapılacak otogarın tamamlanmasıyla Aydın trafiği de rahat bir nefes alacak. Bunun için ihaleye alan firmaya yer teslimini bir ay içerisinde yapacağız. 15 ay sonra da Aydın yeni otogarına kavuşmuş olacak” diye konuştu.
3 KATLI OLACAK
Çerçioğlu, 20 dönümlük alana inşa edilecek yeni otogarda, toplam 28 bin metrekare inşaat alanı bulunacağını dile getiren Çerçioğlu, “Yeraltı, zemin ve 1. kat olarak 3 katlı olarak inşa edilecek otogarın 18 bin metrekarelik bodrum katında minibüs durakları olacak. Toplam 264 minibüs kapasiteli minibüs duruklarının üstündeki zemin katta ise 22 peron, 12 transit geçiş peronu, 22 acente bürosu, alışveriş merkezi, akaryakıt istasyonu bulunacak. Ayrıca özel olarak dış cephesi camlı olarak inşa edilecek üst katta ise bin kişilik kapalı düğün salonu ve 400 kişilik çok amaçlı bir salon yer alacak” dedi.