Aydın Belediyesi, daha önce iptal edilen Aydın-Muğla karayolu üzerindeki yeni otogar için yeniden ihaleye çıktı. Belediye Encümen Salonu’nda yapılan ihaleye 13 kuruluş başvururken, bunlardan 9’u ihaleye katılmaya hak kazandı. 25 milyon 750 bin TL üzerinden düzenlenen ihalede 17 milyon 333 bin TL ile en düşük teklifi RİT İnşaat ve Uyanıklar İnşat ortaklaşa 
firması verdi.
Aydın Belediyesi yapılacak olan yeni terminal için daha önceden de ihaleye çıkmış 23 milyon 533 bin TL olarak belirlenen proje yapımında ek maliyetler ortaya çıktığı için ihale iptal edilmişti. 
İhale tekliflerinin açıldığı ihale toplantısına teklif veren firma temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi. İhale komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre otogar ihalesine 13 Kr tarafından teklif verildiğini, yapılan inceleme sonrası bunlardan 9’unun ihaleye katılma yeterliliğine sahip olduğu belirtilerek bu 9 teklif tek tek açıklandı.
Yapılacak otogar ihalesi için Aydın Belediyesi 25 milyon 750 bin TL muamman bedel öngördü. Anahtar teslimi götürü bedel üzerinden ihaleye katılmaya hak kazanan kuruluşların teklif bedelleri ise en düşük 17 milyon 333 bin TL ve en yüksek 24 milyon 389 bin TL oldu. İhalede en düşük teklifi Rit İnşaat A.Ş ve Uyanıklar İnşaat Ltd. Şti.’nin oluşturduğu ortak teklif oldu. 17 milyon 333 bin TL olarak teklif veren ortaklık ihaledeki en düşük teklif oldu. 
AYDIN’DAN 2 FİRMA TEKLİF VERDİ
İhalede en düşük ikinci teklifi Aydın Ticaret Odası’na kayıtlı Krom İnşaat Ltd. Şti’den geldi. Krom İnşaat, otogar ihalesi için 18 milyon 18 bin TL teklifte bulundu. İhaleye katılan bir diğer Aydınlı kuruluş olan Doku İnşaat Ltd. Şti. ise 20 milyon TL’lik anahtar teslimi götürü bedel teklifte bulundu. 
12 AYDA TAMAMLANCAK
İhale sürecinin sona ermesiyle başlayacak olan otogar inşaatı 12 ayda tamamlanacak. Aydın-Muğla karayolu üzeri yedinci kilometrede yapılacak olan otogar, 28 bin metrekare inşaat alanı bulunacak. 3 katlı olarak yapılacak olan otogarın bodrum katında 264 araç kapasiteli minibüs durakları, zemin katta 22 peron, 12 transit geçiş peronu, 22 acente bürosu, alışveriş merkezleri, akaryakıt istasyonu ve sosyal alanlar bulunacak. Otogar binasının üst katında ise 1000 kişilik düğün salonu ve 400 kişilik çok amaçlı salon yer alacak.