Nazilli"de eğitim öğretim faaliyetlerine devam eden özel ilköğretim okulunun yeni hizmet binasının temeli Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından atıldı.
Temel atma törenine Vali Coş"un yanı sıra Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Kuyucak Kaymakamı Nuri Özder, Karacasu Kaymakamı Ziya Polat, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan özel eğitim kurumu yöneticisi Ömer Şenliler, eğitim hizmeti veren Nazilli"deki eskiyen binalarını yenilenme gereksinimi duyduklarını kaydederek, “İmkanları yeterli olmayan binalarımızı yenileme çalışmalarımız sürekli bir şekilde devam etmektedir. İlköğretim okulumuz sanayi kooperatifinde uzun yıllar hizmet verdikten sonra imkanlarının artırılması için bu yeni binanın yapımına başladık. Ayrıca Nazilli merkezde 5 çevre ilçelerde 3 tane olmak üzere yüksek öğrenim ve liselerde öğrenim gören öğrencilere hizmet vermesi için yurt bulunmaktadır. Öğrencilerimize daha modern ve daha iyi imkanları olan binalarda hizmet vermek için elimizden gelen tüm çalışmaları kurum olarak sürdürmekteyiz. Eğitim kurumlarımız, açıldığı günden bu yana ilçe, il ve ülke çapında önemli başarılar elde ederek gerek performansı ile gerekse eğitimi ile göz doldurmaktadır” dedi.
Vali Coş da, hayırlı bir iş için temel atmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Burada yetişecek olan çocuklarımız bizlerin boşaltacağı yerlere gelecek. Eğitim konusunda sadece devlete güvenmemek gerekir. Vatandaşlarımızın da eğitimde gönüllü olması, eğitime destek vermek için katkıda bulunması gerekmektedir. Eğitime destek verilirse, rekabet ortamı yaratılırsa eğitimde kalite artar. Ulu Önder Atatürk"ün yolunda gençler yetişmesi için eğitimdeki çabamızı artırmamız gerekir. Ülkemiz, Güney Kore gibi ülkelerin eğitimdeki ve siyasetteki istikrarını yakalarsa başarılı olacaktır. En iyi yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Nazilli"deki bu güzide eğitim kurumumuzun yeni hizmet binasının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Burada yetişen çocuklarımızın da Nazilli başta olmak üzere Aydın ve tüm ülkemize iyi hizmette bulunmalarını diliyorum” diye konuştu
Yapılan konuşmalarına ardından ilköğretim okulunun yeni hizmet binasının temeli Vali Coş ve katılımcılar tarafından yapıldı.