Didim Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi koordinesinde Didim Ticaret Odası Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Kutlama programına Didim Kaymakamı Ali Katırcı ve eşi, Didim Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Ayhan Binay, Belediye Başkanı Vekili Ercan Atasoy, Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, İl Genel Meclis Üyeleri, Kurum amirleri, Siyasi Parti temsilcileri, Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri, Okul Müdürleri ve Öğretmenler, Emekli öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz öğretmenlerin mesleki süreç içerisinde karşılaştıkları zorlukları anlatırken “Bu kutlu sanatı icra ede öğretmenlerimiz daima heyecanını diri tutmak zorundadır. Kalkınma süreci içerisinde en önemli öğe insan eğitimidir. Bizler Atatürk yolunda çağdaş, bilimsel yaratıcı bireyler yetiştirme gayretindeyiz ve hedefimizde bu; Bu çerçevede Başta Ulu Önder ve Başöğretmen Atatürk olmak üzere hayatını kaybeden öğretmenlerimize rahmet, görev başındakilere sağlık ve başarı diliyorum.”dedi.
Ardından günün anlam ve önemini belirten şiir ve kompozisyonlar öğrenciler tarafından okundu. 24 Kasım dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında ilköğretim ve lise düzeyinde dereceye giren öğrencilere ilçe protokolü tarafından ödülleri verildi. Ardından mesleğe yeni başlayan 7 öğretmen, Türk Bayrağı el basarak yemin ettiler. Ardından emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri ve plaketleri öğretmenlerin programa katılamaması sebebiyle Kaymakam Katırcı tarafından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz"e verildi.
Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Ali Katırcı öğrencilerin okuduğu şiir ve kompozisyonlar duygulara hitap ettiğini söylerken öğretmenlik mesleğinin kutsallığına değindi ve tüm Öğretmenlerin gününü kutladı. Kutlamam Programı öğrencilerin okuduğu şiirlerle sona erdi.