İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Bilik, Erciş'teki depremin eğitim camiasını derinden yaraladığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilçeye 293 öğretmen atandığını ve bunlardan 268'inin göreve başladığını, 25 öğretmenin ise çeşitli nedenlerle gelmediğini belirten Bilik, öğretmenlerin yaşanan deprem dolayısıyla uyum seminerine alındığını bildirdi.

Bilik, seminerlerde, konusunda uzman kişilerin bizzat gelip ya da uzaktan eğitim aracılığıyla sunumlar yaptığını anlatarak, depremde yapılması gerekenler ile çocuklara yaklaşım ve psikolojik destek konularında bilgiler aktarıldığını kaydetti.

Seminerlerin çok olumlu geçtiğini ifade eden Bilik, ''Öğretmenlere verilen bilgi, bana göre toplumun tamamını verilmiş bilgi sayılır'' dedi.

Öğretmenlere seslenirken göz yaşlarına hakim olamadı

Bilik, Erciş'te okulların açılması için Bakanlığın talimatını beklediklerini ancak bu sırada yaklaşık 600 öğrencinin çadırlarda gönüllü öğretmenlerden ders aldığını anlatarak, eğitim öğretim dönemi başında, Türkiye'nin çeşitli illerinden ilçeye gelen eğitimcilerin depremde hayatını kaybetmesinin acısını, yüreğinde yaşadığını ifade etti.

Zaman zaman göz yaşlarına hakim olamayan Bilik, ''Erciş'te görev yapan ve depremden sonra çeşitli illere giden öğretmenlerimize bir çağrıda bulunuyorum; her zamankinden daha fazla sizlere ihtiyacımız var. Öğrencileriniz sizleri bekliyor'' diye konuştu.

Bilik, her yıl coşkuyla kutladıkları Öğretmenler Günü'nü bu yıl kutlayamadıklarını da belirterek, ''O gün cep telefonuma gelen, 'Cenab-ı Hak bir daha öğrencisiz, öğretmensiz bir Öğretmenler Günü'nü bize nasip etmesin' yazılı mesajı okuyunca çok duygulandım'' diye konuştu.