80'lerde çocuk olmanın vazgeçilmezlerinden biri de dönemin efsane çizgi dizisi 'Ninja Kaplumbağalar'dır. Ancak 1987 ila 1996 yılları arasında yayınlanan 1990'da ilk kez beyazperdede yerini alan 'kablumbağalar'ın hayranlarını kötü bir sürpriz bekliyor.

Bitmek bilmeyen 'Transformers' serisinin yapımcısı Michael Bay, 2013 yılında ünlü kahramanları tekrar sinemaya döndüreceğini açıkladı; ama uzaylı olarak...

"Bu sefer kaplumbağalar uzaylı ırkından gelecek" diyen Bay, yeni kahramanların kuvvetli, hassas, eğlenceli ve tamamen sevecen olacaklarını da ekledi.

Çizgi dizinin orijinalinde, sıradan kaplumbağaların radyoaktif bir maddeye maruz kaldıktan sonra mutasyona uğramasıyla hayatımıza giren Raphael, Michaelangelo, Donatello ve Leonardo'nun hayranları ise Bay'e karşı oldukça tepkili.

Kanalizasyonda yaşayan, pizza sever, suç savaşçısı ninjaların şu ana kadarki kimliklerinin ve hayranlarının sevdikleri bütün özelliklerini koruyacaklarını söyleyen yapımcı ise, kendilerine bir şans tanımasını istiyor.

Bay, orijinal serinin yapımcılarından birinin de ekiplerinde yer aldığını ve çok daha derin bir hikaye tasarladıklarını söylüyor.

'Ninja Kaplumbağalar'ın 1991, 1993 ve 2007'de dört devam filmi daha çekilmişti.