Özellikle Aydınlı gençler son model araçlar yerine hayatlarının en önemli ve en mutlu günlerinde nostaljik takılarak asırlar öncesinde olduğu gibi gelinlerini al atlarlarla getirmeye başladı.
Aydın"ın Köşk İlçesi"nde eczacı kalfası olarak yaklaşık 10 yıldır çalışan Muhammet Sert, gelinin son model araçlar yerine Osmanlı geleneklerinde olduğu gibi at sırtında getirdi. Yeni nesil gençlerin bu tercihi Aydın"da düğünleri de renklendirdi.
Türk tarihinin her noktasında atların görüldüğünü ve atların Türkler için hayatın ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade eden Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Eskiden otomobiller olmadığı için gelinler özel süslenmiş atların sırtında taşınır, damat da at sırtındaki gelini kucaklayıp indirerek güçlüğünü ve gelini her zaman koruyup kollayacağını göstermiş olurdu. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bu gelenek unutulmaya başlamıştı, şimdi yeni nesil lüks otomobiller yerine tekrar geleneklere uygun olarak atları tercih etmeye başladı” dedi.
Aydın'da yaşanan geleneklere göre gelinin bindiği atı ailenin en saygın ve en yaşlı erkeği çeker. Gelin ata bindikten sonra kesinlikle konuşmaz. Türk Bayrağı olmadan kesinlikle gelin hareket etmez. Gelin damat evine getirilince önce Bayrak damada teslim edilir. Barağı selamlayarak alan damat daha sonra büyüklerinin elini öper. Önce gelinin sağ ayağını, sonra da sol ayağını üzengiden çıkarır. Daha sonra bereket için çevreye şeker ve para saçar. Bundan sonra da gelini at sırtından indirir.