İzmir'de yeni nesil savaş uçağı F-35'lerin kritik motor parçalarının üretileceği fabrika, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katıldığı törenle açıldı. Törene Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Ak Parti Genel Başkan Danışmanı Binali Yıldırım ve birçok kişi katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Türkiye gibi büyük ülkelerin, tarih olarak derinliği ve büyüklüğü olan ülkelerin muhakkak ki sanayisinin güçlü olması gerekir" dedi.

Törende konuşan Gül, fabrikanın açılışını yapmaktan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, "Çünkü 2011 yılı Mayıs ayında çoğumuz hep beraberdik o zaman ve buranın temelini atmıştık. Temelini atarken de 'inşallah kısa süre içinde her şey biter, açılışını hep beraber yaparız' sözünü vermiştik. Bugün o sözü gerçekleştiriyoruz ve sadece İzmir için değil, Türkiye için çok büyük ve önemli bir tesisin açlışını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

Gül, hizmetlerin gerçekleşmesi için her türlü desteği veren hükümet başta olmak üzere yerel yöneticileri tebrik ederek, "Bunun sahipleri olan, bütün sorumluğu üstlenen, başta Sayın İbrahim Bey'i, Türkiye'nin en değerli sanayicilerinden Zeynep Hanım'ı, Osman Bey'i, Amerikalı ortaklarını ve Amerikalı dostlarımızı tebrik ediyorum. Hepsine hayırlı olsun diyorum" değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye'nin yüksek teknoloji isteyen havacılık sektöründe artık kendisini ispatladığını, tesisin Türk sanayine güvenin de göstergesi olduğunu söyledi.

SANAYİMİZİN GÜÇLÜ OLMASI GEREKİR

Yüksek teknolojiyi ihtiva eden sanayi tesislerinin ayrı bir heyecan ve gurur yaşattığına vurgu yapan Gül, bugün sıradan bir sanayi tesisinin açılışını yapılmadığını çok yüksek teknoloji, hassas üretim isteyen ve hassas standartları olan ve her türlü güvenlik testlerinden geçen bir üretimden bahsedildiğini belirtti.

Gül, hiç kimsenin kınanamayacağını ve herkesin doğal, yasal ve meşru işler ile çok kazanmak isteyebileceğini ve ailelerin de bunu tercih ettiğine dikkati çekerek, "Bazı aileler vardır ki, onlar çok kazanmaktan çok gerçekten üretmeye, sanayici olmaya çok önem verirler. Onlardan birisi, önde gelen birisi değerli Bodur ailesidir. Bundan dolayı kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, törenin ardından anı fotoğraf çekimine katıldı ve fabrikada incelemelerde bulundu.