Yeni ürünlerini özel etkinliklerle tanıtan Apple, bir sonraki tanıtım tarihini resmi olarak açıkladı. Bu yeni etkinlikte ne tanıtacağını belirtmeyen firmanın yeni nesil iPad ve MacBook modellerini duyurmasına kesin gözle bakılıyor.

Yeni nesil iPad ve MacBook tanıtım tarihi belli oldu

Basın mensuplarına davet göndermeye başlayan Apple, 30 EKim'de özel bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte bazı bilgileri internete de düşen iPad modellerinin de tanıtılması bekleniyor. İnternete düşen bilgilere göre yeni nesil iPad modellerinde ana ekran yani Home tuşu bulunmayacak. iPhone X modelinde olduğu gibi sınırsız ekran olması beklenen tablet bilgisayarların donanım güncellemesi alması da bekleniyor.

Apple'ın gönderdiği davetiyelere göre etkinlik ABD'nin New York şehrinde düzenlenecek. Genelde etkinliklerini kendi merkezinde yapan firma bu seferlik bu geleneği bozuyor.

Yeni nesil MacBook modelleri de gelebilir

Kesin olmamakla beraber etkinlikle yeni nesil MacBook modellerinin de tanıtılabileceği düşünülüyor. Ayrıca firmanan geçtiğimiz yıl duyurduğu ancak bir türlü satışa sunamadığı AirPower isimli kablosuz şarj cihazını da bu etkinlikte tanıtması bekleniyor.

Apple'ın bu yeni ürün tanıtımı 30 Ekim Salı saat 17.00'de (TSİ) New York, Brooklyn Howard Gilman Opera House'da gerçekleştirecek. Lansman Apple'ın internet sitesi üzerinden canlı olarak yayınlanacak.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU