Cep telefonu ve tablet bilgisayar gibi mobil cihazların kameraları aracılığı ile okutulabilen özel bir matriks barkod türü olan QR Kod ile firmalar iletişim bilgilerinden ürün ve hizmetlerine kadar sahip oldukları her şeyi interaktif kılabiliyorlar. Ücretsiz QR Kod okuyucu uygulamalarla birlikte kolaylıkla kullanılabilen ve çok küçük boyutlarda bile her yönden taranabilme özelliğiyle geleneksel barkod türlerine göre birçok avantaja sahip olan QR Kod, kartvizit bilgileri, web sitesi adresi, tanıtım ve reklam filmi ya da video gibi pek çok veriye ulaşımı kolaylaştıran teknolojik bir çözüm olarak firmaya prestij kazandırırken, müşterilerin firma ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmasını da çok kolay bir hale getiriyor.
 
 
 
Kodun içindeki şifreli bilgi, cep telefonu ya da diğer mobil cihazlardaki QR Kod okuyucu uygulama ile tarandığında kullanışlı bilgilere dönüşerek, kullanıcıyı internet adresi, e-posta adresi, telefon numarası, iletişim bilgileri veya coğrafi konum bilgisi gibi çok sayıda bilgiye yönlendiriyor.
 
 
 
Yerel arama alanında lider Yellow Medya’nın uzman ekibi ile verdiği QR Kod hizmetinden yararlanan firmalar, bu kodu diledikleri her yerde basılı olarak kullanabiliyorlar. Yellow Medya’nın “Yellow Danışmanım” çözümleri kapsamında oluşturduğu QR Kod’u kullanan bir firma, gazeteye ya da dergiye verdiği ilanda kendi QR Kod’unu kullanarak potansiyel müşterilerini internet sitesine kolayca yönlendirebiliyor ya da online yayınlanan bir videoyu izletebiliyor.  
 
 
 
Firmalar dilerlerse QR Kod’u kartvizitlerinde kullanarak, kodu okutan kullanıcının kartvizitteki iletişim bilgilerini anında cep telefonuna kaydetmesini de sağlayabiliyorlar. Yellow Medya ayrıca oluşturulan QR Kod’un kullanım alanlarıyla ilgili olarak firmalara danışmanlık hizmeti de veriyor.
 
Yellow Medya Hakkında:
 
Yellow Medya, yerel aramada dünyanın en güvenilir markasının Türkiye temsilcisi Turkey Yellow Pages’in çatısı altında, Dubai merkezli Al Wahda-Express firmasının iştiraki olarak faaliyet göstermektedir. Yellow Medya, işletmelerin satış artırıcı faaliyetlerine ve marka iletişimine yönelik güncel teknolojilerin tüm getirilerinden yararlanılan çözümler sunmaktadır. Bu çözümlerden ‘Yellow.com.tr’, Türkiye’nin en güvenilir, en doğru ve en çok ziyaret edilen online ve mobil firma rehberi olarak öne çıkıyor. 650 kategoride 680 binden fazla işletmenin tüm güncel iletişim bilgilerinin Türkçe ve İngilizce olarak ücretsiz listelendiği Yellow.com.tr, her ay 3 milyondan fazla kullanıcı tarafından ziyaret ediliyor. Yellow Medya  firmalara ayrıca, coğrafi konumlandırma, haritalarda ve navigasyon cihazlarında markalı içerik yönetimi, online ve mobil reklam çözümleri,  doğal arama sonucu optimizasyonu uzmanlığı ile üretilmiş online ve mobil sitelerin oluşturulması, reklamverenlere yönelik %100 performansa dayalı ödeme sistemlerinin geliştirilmesi, mobil uygulamaların tasarlanması ve pazarlama/reklam istatistiklerinin takip edilmesi konularında da özel hizmet veriyor.
 
www.yellowmedya.com  www.yellow.com.tr +90 216 538 57 57