Avustralya Deniz Kuvvetleri Komutan, erkeklerin orduya ilgisini artırmak kadın askerlerin bikiniyle eğitim yapmasını istedi.


Bir erkek dergisine demeç veren Deniz Komutanı Tom Phillips, "eğer kadın askerlerimiz çekici olur ve onları eğitim anında bikini giymeye teşvik edersek, belki erkeklerin orduya ilgisini daha da arttırabiliriz" dedi.

Ancak Phillips'in erkek dergisine bu demeci vermesine feminist kadın örgütleri büyük tepki gösterdi. Avustralya Savunma Bakanlığı da bu konuda bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Bakanlık, Avustarlya Deniz Komutanı Tom Phillips'ın açıklamasının 'kabul edilemez" olduğunu belirtti.

DÜNYADAN KISA KISA...

İSRAİL'E REST ÇEKEN İKİ LİDER
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez ve Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Gazze saldırıları üzerine İsrail'e karşı somut adım atıp bu ülkeyle tüm diplomatik ilişkileri kestiler. Arap liderler, İsrail'i kınamaktan bile çekinirken Chavez, Arap dünyasının yeni ilahı oldu.

KUZEY KORE LİDERİ VELİAHTINI BELİRLEDİ
Kuzey Kore'nin Kim Jong-il'den sonraki lideri belirlendi. Güney Kore'nin ulusal haber ajansı Yonhap'ın Kuzey Kore istihbarat kaynağına dayanarak verdiği habere göre, üç oğlu bulunan Kuzey Kore “Lideri” Kim Jong-il, en küçük oğlu Kim Jong-un'u “veliaht” olarak seçti. 66 yaşındaki Kim Jong-il'in sağlık sorunları olduğu biliniyor.

BOMBACILARI BULANA 500 BİN DOLAR ÖDÜL
Kanadalı EnCana Şirketi, sahibi olduğu doğal gaz boru hattını bombalayanların yakalanmasını sağlayacakları ödüllendirecek. Boru hattı son 2,5 ay içinde 4 kez bombalanan şirket, suçluları bulana 500 bin Kanada Doları (660 bin TL) ödül vereceğini açıkladı.

ABD'DE YILIN İLK İDAMI
ABD'de 2009 yılının ilk idam cezası infazı yapıldı. Curtis Moore adlı 40 yaşındaki idam mahkumunun cezası ABD'nin Texas eyaletinde zehirli iğneyle infaz edildi. Moore, 1995'te yeğeni Anthony Moore birlikte Fort Worth'te soygunlar yaptığı bir gecede 3 kişiyi öldürmekten suçlu bulunarak idam cezasına çarptırılmıştı.

HÜRRİYET