SHP Genel Saymanı Memet Yula, “Şahin"in ısrarla TRT"nin başına geçirilmesi acaba tarikat bağlarının güçlü olmasından mı kaynaklanmaktadır" dedi.

TRT"nin başına bu kurumu yönetecek birikime ve deneyime sahip birinin getirilmesi gerektiğini vurgulayan, SHP Genel Saymanı Yula yaptığı yazılı açıklamada “Türkiye"de iletişim sektöründe bu kadar deneyimli ve yetişmiş insanlar varken İbrahim Şahin"de ısrar edilmesi düşündürücüdür" dedi.

Yula, “TRT bugün adeta bir tarikat televizyonu muamelesi görmektedir. TRT içinde yetişmiş uzman kişilere el çektirilmekte, onun yerine AKP bağlantılı kişiler önemli konumlara getirilemektedir" diye konuştu. Ve TRT için temel ilke olan kamu yayıncılığının, “din yayıncılığına" dönüştüğünü söyledi.

Yula, TRT Genel Müdürlüğü gibi önemli bir konuma sadece Ulaştırma Bakanlığı müsteşarlığı yapan İbrahim Şahin"in getirilmesinin AKP"nin özerk kurumlara olan bakışını ortaya koyduğunu kaydederek şu ifadelere yer verdi:“Televizyon, radyo ve gazete deneyimi olmayan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından iki kez veto edilen Şahin"in ısrarla TRT"nin başına geçirilmesi acaba tarikat bağlarının güçlü olmasından mı kaynaklanmaktadır? Çünkü AKP için en önemli ölçüt tarikat mensubu olmasıdır" dedi.