İZMİR'in Aliağa İlçesi'ndeki PETKİM'den aldığı 10 ton benzin ve 6 ton mazotu tankerle Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçesi'ne götüren şoför 52 yaşındaki Mehmet Mutlu, silahlı iki kişi tarafından gasp edildi. Tankeri gasp eden iki kişi, şoför Mutlu'nun ellerini ve ayaklarını bağlayıp, başına çuval geçirip Sarayköy İlçesi yakınlarına bıraktı. Tanker ise içindeki benzin ve mazot boşaltıldıktan sonra Buldan İlçesi yakınlarında terk edilmiş bulundu.

Olay, dün saat 24.00 sıralarında Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ndeki Kalkanlar Akaryakıt İstasyonu'nda meydana geldi. Isparta'nın Şarkikarağaç İlçesi'ndeki Fazlı Aslan Akaryakıt İstasyonu'nda şoför olarak çalışan Mehmet Mutlu, 32 SF 261 plakalı tankerine PETKİM'den 16 ton benzin ve mazot yükledikten sonra yola çıktı. Mutlu, Sarıgöl İlçesi'ne geldiğinde, Kalkanlar Akaryakıt İstasyonu'nda mola verdi. Mola sonrası, tankere dönen Mutlu, yanına gelen kimliği belirsiz iki kişi, Isparta'ya gitmek istediklerini söyledi. Mutlu, tanımadığı iki kişiyi tankerine almak istemedi. Bu sırada bellerinden çıkardıkları tabancalarla Mutlu'yu etkisiz hale getirek, tankere bindi. Mutlu'nun el ve ayaklarını iple bağlayan saldırganlar, başına çuval geçirdikten sonra Sarayköy İlçesi yakınlarında araziye bıraktı. Saldırganların uzaklaşmasının ardından bağlı olduğu iplerden kurtulan Mutlu, polise giderek olayı anlattı. Polis, zanlıların yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.

Mutlu'nun kullandığı tanker, bugün, jandarma tarafından Buldan İlçesi yakınlarında boşaltıldıktan sonra terkedilmiş olarak bulundu. Jandarma, tankerde parmak izi incelemesi yaptı. Jandarma, tarafından ifadesine başvurulan Mutlu'nun, mola yerinde, tanımadığı iki kişinin kendisini tabancayla tehdit ederek tankere bindirdiğini belirterek, “Yolda, "Seninle işimiz yok. Patronunla aramızda alacak meselesi var. Rahat durursan canın yanmaz" dediler. Daha sonra, el ve ayaklarımı bağlayıp, başılma çuval geçirdikten sonra, yol kenarındaki bir araziye bıraktılar” dediği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.