Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, ''İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) eğitim gören öğrencilere, mezun olduklarında kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla 'uygulamalı girişimcilik' dersi vereceklerini bildirdi.

17 Nisan'da uygulanmaya başlanacağı bildirilen protokolü, Rektör Prof. Dr. Dilek ve KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Akdağ imzaladı. Prof. Dr. Dilek, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolün, uygulamalı eğitim hedeflerinin bir parçası olduğunu ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.

100 BİN TL KREDİ

Başlangıçta 30 öğrencinin yararlanacağı programın daha sonra yaygınlaştırılacağını vurgulayan Dilek, ''İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde (İİBF) eğitim gören öğrencilere, mezun olduklarında kendi işlerini kurabilmeleri amacıyla 'uygulamalı girişimcilik' dersi vereceğiz. Sertifikalarını alanlara da KOSGEB tarafından 27-100 bin lira arasında değişen miktarlarda kredi verilecek'' diye konuştu. KOSGEB Bursa Hizmet Merkezi Müdürü Akdağ da öğrencilere uygulamalı eğitim vererek istihdam ve üretime katkıda bulunmalarını sağlayacaklarını bildirdi.