Aydın Emniyet Müdürlüğü"ne bağlı Toplum Destekli Polislik Hizmet Bürosu ekipleri yankesicilik olaylarının en fazla yaşandığı pazaryerlerinde halkı bilinçlendirmeye çalışıyor. Özellikle bayanların pazara çıktığı sırada çok telaşlı olduğunu belirten emniyet görevleri cüzdanda para taşınmamasını ve pazara çıkan bayanların yanlarında ihtiyaçları dışında para almamalarını önerdiler.
Aydın"da en fazla yankesicilik olayının ilde semt pazarının kurulduğu Salı günleri yaşandığını belirten Emniyet Müdürlüğü görevlileri, hırsızların özellikle yaşlıları ve bayanları hedef seçtiğini de kaydettiler.
Pazaryerlerinde ise hem hırsızlık mağduru hem de hırsızlık zanlısı olan kişilerin daha çok bayanlar olduğu, özellikle Salı günlerin değişik il ve ilçelerden sırf hırsızlık yapmak amacıyla Aydın"a gelenlerin olduğu bildirildi. Pazar yerlerinde, Zafer Meydanı, Ramazanpaşa Kavşağı ve değişik noktalarda resmi ekiplerin Pazar içersinde de sivil ekiplerin gün boyu devriye gezdiğini belirten Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, en büyük önlemi vatandaşların kendilerinin alabileceğini, bayanların da ulaşılması kolay yerde cüzdan taşımamalarını önerdiler. Emniyet Müdürlüğü tarafından özel olarak hazırlanan uyarıcı broşürler her hafta vatandaşlara dağıtılıyor.