Kadın girişimci Semra Ağaçcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceleri eşiyle birlikte Aydın'ın Köşk ilçesinde çiftçilik yaparak, geçimlerini kazandıklarını, tek oğlunun büyüyüp iş hayatına atılmasıyla evde yalnızlık çekmeye başladığını ifade etti.
Bir bayram günü, can sıkıntısından kurtulmak için misafirlere ikram edebileceği değişik bir tatlı yapmak üzere, inciri, çikolata, ceviz, badem ve künar gibi malzemelerle karıştırdığını ve tatlı olarak gelen misafirlere servis ettiğini belirten Ağaçcı, yaptığı tatlının hem eşinin hem de eve gelen misafirlerin çok hoşuna gittiğini söyledi.
Ağaçcı, yaptığı bu tatlıyı pazarlama fikrinin ilk olarak eşinin aklına geldiğini ve hem onun hem de komşularının desteği ile evde yaptığı tatlıları pazarlamaya karar verdiğini dile getirerek, işletmecilik öyküsünü şu sözlerle anlattı:
''Piyasa çıkmadan önce 6 yıla yakın fizibilite çalışması yaptık. İlk olarak eşimin desteği sayesinde ''Yingari (Ege ağzı ile yeyin artık)'' isimli küçük bir işletme kurup burada deneme çalışmalarına başladık. 2009 yılına kadar yaptığımız deneme üretimlerinin ardından üretime geçtik. İlk üç yıl öncelikle piyasada yer edinmeye çalıştık. Bugün hiç ummadığım noktaya geldik ve siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizi Aydın'da açtığımız bir dükkanla Aydınlılarla buluştururken, Aydın dışında da havaalanlarında, kuruyemişçilerde ve otellerde pazarlıyoruz.''

-Deneme yanılma yöntemiyle gelen başarı-

Semra Ağaçcı'nın eşi Nuri Ağaçcı ise eşinin girişimciliği ve başarısı ile gurur duyduğunu ifade ederek, eşinin evde oturmak yerine girişimci olarak, diğer kadınlara örnek olduğunu söyledi.
Eşinin ürettiği tatlıyı piyasaya sunarken, başta ürünün raf ömrü olmak üzere bazı sorunlar yaşadıklarını ve bu noktada kimseden destek görmediklerini dile getiren Ağaçcı, ''İncir ile çikolatayı buluşturduğumuzda her şey normalken, soğutucuya koyup paketleme aşamasına geldiği sırada çikolatada bozulmalar oluyordu. Bu nedenle değişik kişi ve firmalardan yardım istedik. Fakat hiç kimse bize bu konuda yardımcı olmadı. Tonlarca incirimiz çöpe gitmek zorunda kaldı. Deneme yanılma yöntemi sayesinde bu sorunu aştık'' diye konuştu.
Ağaçcı, incirli tatlılara olan talebin her geçen gün daha da arttığını ve geldikleri noktada ihracat yapabilecek potansiyele sahip olduklarını belirterek, geçen yıl 10 ton inciri tatlı olarak işlediklerini, bu yıl ki hedeflerinin ise 30 ton inciri tatlı olarak tüketici ile buluşturmak olduğunu kaydetti.
İşletmelerinde hijyen koşullarına büyük önem verdiklerini de belirterek, işletmelerine geçen yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından gıda üretimi ve satışı yapan iş yerlerinin hijyen koşullarının en üst seviyede olduğunu gösterir ''Beyaz İnci Beratı'' verildiğini sözlerine ekledi.