Gürsoy Oto Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alper Gürsoy, Renault'un, bu yıl tüm Türkiye'de 3 bin adet Laguna satarak, Laguna'nın sınıfındaki pazardan yüzde 9'luk pay almayı hedeflediğini belirterek, aracın 1.6 cc altında motor seçeneğinin bulunmasının da satışlarda önemli bir avantaj sağlayacağını kaydetti. Laguna'nın 1.6 16V 110 BG ve 2.0 Turbo 170 BG benzinli ile 1.5 dci, 110 bg ve 2.0 dci, 150 bg dizel motor seçenekleriyle satışa sunulacağını dile getiren Gürsoy, aracın bağımsız kurum EURONCAP
tarafından gerçekleştirilen güvenlik testlerinden 5 yıldız aldığını hatırlattı. Ocak 1994'teki ilk ticari lansmanından itibaren, ilk iki Laguna neslinin 2.3 milyon adedin üzerinde satıldığına işaret eden Gürsoy, "Yeni Laguna, daha önce ulaşılmamış düzeyde bir kalite standardıyla üretiliyor. Renault'nun lüks sınıfa geri dönüşünü simgeleyen yeni Laguna, sağlam ve güvenilir bir otomobil olarak tasarlandı. Hedef, ürün ve hizmet kalitesi yönünden segmentinin en iyi ilk 3 modeli arasında yer almak" dedi.
Yeni Laguna'nın gerçek bir sürüş keyfi sunacak şekilde tasarlandığının altını çizen Gürsoy, "Dinamik ve akıcı bir çizgiye sahip olan yeni Laguna, prestijli lüks modeller dünyasında yerini alıyor. Referans oluşturan sürüş özellikleri üst sınıf dinamik performans sunuyor. Şasisi ve son derece hassas direksiyon sistemi ile sağladığı sürüş keyfi ile dikkat çekiyor. Daha büyük, ferah ve geniş olan araç, mükemmel şekilde kontrol altında tutulan ve daha önceki versiyona göre ortalama 15 kilogram azaltılan bir
ağırlığa ve hem yüksek performanslı hem de yakıt tüketimi yönünden tutumlu çok geniş bir motor seçenekleri yelpazesine dayanıyor" diye konuştu.
Kullanım, bakım ve onarım maliyetleri yönünden segmentinin referansı olması hedeflenen yeni Laguna'nın, 42 bin 500 YTL'den başlayan anahtar teslim fiyatlarıyla Türkiye pazarına sunulduğu belirtildi.