Gerçekleşen genel kurul toplantısında Kadın Meclisi"nin yeni başkan, çalışma grupları ve yürütme kurulu belirlendi.
Genel Kurul toplantısının açılış konuşmasını yapan Söke Kadın Meclisi Başkanı Sevim Şahin; toplantıya katılımın az olmasından dolayı sitem etti. 29 Mart 2007"de yapılan genel kurul sonrasında çalışmalarını sürdüren Söke Kadın Meclisi"nde 6 çalışma grubunun faaliyetleri yürüttüğünü belirten Sevim Şahin; “Kadın Meclisi örgütlü örgütsüz, siyasi gözetmeksizin herkesin katılabileceği bir meclis. Kadın Meclisi bütün halk katmanlarını bir araya getiren bir programı içeriyor. Kadınlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarının duyarlılığı ile kadın meclisini birleştirerek; kadınların toplum hayatında daha etkin yer almalarını sağlamak ve sorunlarının çözümü için çalışmalar yapıyoruz” dedi. Sevim Şahin geçen dönem yapılan çalışmaları için özellikle engelliler ve sosyal hizmetler çalışma gruplarına teşekkür etti.
Sevim Şahin"in konuşması sonrasında Söke Kadın Meclisi"nin bu güne kadar sekretaryasını üstlenen Hatice Sarınç; yapılan faaliyetlerle ilgili bir sunum yaptı. Yapılan sunum sonrasında seçimlere geçildi.
Söke Kadın Meclisi"nin gerçekleştirilen genel kurul toplantısında Hatice Sarınç oy birliği ile başkanlığa seçildi. Çalışma gruplarının yeniden düzenlenmesi için ortaya atılan fikirlerin değerlendirildiği toplantıda, bazı çalışma grupları birleştirilerek tek çatı altında toplanırken; kültür ve sanat çalışma grubu adı altında yeni bir çalışma komisyonu oluşturuldu.
Yapılan seçimlerde sosyal hizmetler ve özürlüler çalışma grubuna; Sevinç Barlas (Başkan), Ferhan Baykal, Yaşar Kaksan, Melda Keskin, Songül Yalçın, Mürüvvet Zorlu, Ayşe Özkaragüllü, Nazan Zorlu seçildi.
Kadına şiddeti önleme, kadın statüsünün yükseltilmesi ve özgüven kazandırılması, kadın ve istihdam çalışma grubuna; “Hatice Atay, Yaşar Kaksan, İnci Turhal, Av. Ayşe Dağdelen, Zümrüt Özekmekçi, Yasemin Kaya, Hanife Salkım, Birgül Kavruk, Ayşe Özkaragüllü seçildi.
Siyaset ve Hukuk çalışma grubuna; Sevim Şahin (Başkan), Hatice Atay, Nurten yavaş, Yasemin Kaya, Av. Filiz Ceylan, Av. Ayşe Dağdelen, Nimet İncedal ve İnci Turhal seçildi..
Sokak çocukları çalışma grubuna; Mürüvvet Zorlu (Başkan), Melda Keskin, Av. Ayşe Dağdelen, Tülay Sarayköylü, Yaşar Kaksan, Zümrüt Özekmekçi, Ferhan Baykal, Gülnur Özgen, Nurten Sukayar, Sevim Şahin seçildi.
Kültür ve Sanat çalışma grubuna; Sevay Açıcı (Başkan), Sabiha Işık, Zümrüt Özekmekçi, Nurten Sukayar, Melda Keskin, Asuman Kaftan, Hanife Salkım, Emel Duymaz, Tülay Sarayköylü, Gülşen Gül, Gülnur Özgen, Dilek Cebel seçildi.
Söke Kadın Meclisi yürütme kurulu yapılan seçimler sonunda Hatice Sarınç, Sevinç Barlas, Sevim Şahin, Mürüvvet Zorlu, Sevay Açıcı"dan oluşurken; Kadına şiddeti önleme, kadın statüsünün yükseltilmesi ve özgüven kazandırılması, kadın ve istihdam çalışma grubunun belirleyeceği bir kişi daha yürütme kurulunda yer alacak.