Prizren Belediyesi"ni 14-17 Ekim tarihleri arasında Kuşadası"nda yapılacak Uluslararası Kardeş Kentler Festivaline davet amacına yönelik ziyaret kapsamında, Kuşadası heyeti Prizren"in tarihi ve kültürel alanlarını gezdi.
Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün başkanlığındaki Prizren heyetinde, Altungün"ün eşi Sebahat Altungün ve kızı Kardelen Altungün"ün yanı sıra Belediye Meclis Üyeleri Murat Saraç, Halit Şakar, Fahri Pancar, Çetin Balatlıoğlu ve Zekeriya Tünk ise eski Belediye Meclisi Üyesi Gürol Turan yer aldı. Prizen"e varan Kuşadası heyetini Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar karşıladı.
İlk olarak şehir turuna çıkan Kuşadası heyeti, Prizren"deki Doğru Yol Türk Kültür ve Sanat Derneği, tarihi Sinan Paşa Camisi ve Prizren kalesi gibi tarihi ve kültürel mekânları gezdi.
Daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramadan Muja"yı makamında ziyarete giden Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 14-17 Ekim tarihleri arasında Kuşadası"nda yapılacak Uluslararası Kardeş Kentler Festivaline resmi davette bulundu.
Daveti kabul eden Prizren Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramadan Muja, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, Türk halkının bağımsızlık sürecinde Kosova"ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Türk Basketbol Milli Takımının başarısının en az Türkiye"deki kadar Prizren"de ynkı bulduğunu ve Kosova halkının büyük sevinç yaşadığını söyledi.
Bağımsızlığa verilen desteğin tüm Türk halkının içinden gelen hisler olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ise kardeş şehirler arasında Prizren"in gerek soy birliği gerek yaşamsal ortaklık dolayısıyla ayrı bir yer tuttuğunu ifade etti. Altungün, kendilerini sportif, kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkileri geliştirmek için çaba göstereceklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra Kosova Demokratik Türk Partisi"ni ziyaret eden Kuşadadası heyeti, burada Çevre Bakanı Mahir Yağcılar ve Milletvekili Müferra Cinik ile görüştü. Kuşadası heyeti, iki günlük Prizren gezisinin ardından sadece Türklerin yaşadığı Kosova"nın Mamuşa kentini, ardından da Makedonya"ya geçerek Başkent Üsküp"ü ziyaret etti.