Güçlü şirketlerinin kıyasıya rekabet ettiği akıllı telefon pazarında, Huawei, Samsung gibi firmalar kamera özellikleri ile kullanıcılarının beğenisini toplamaya devam ediyor. Apple'da bu konuda başarı yakalamak istediği için, kamera konusuna bir miktar hassasiyet yaşıyor. Gelen sızıntı ise bunu doğruluyor.

Yeni iPhone XR çift lensli kamera ile gelebilir!

Bilindiği üzere yaklaşmakta olan iPhone XI için oldukça fazla söylenti dolaşıyor. Bu söylentilere şimdi de bir yenisi daha eklendi; iPhone XR'ın varisi çift lensli kameraya sahip olacak. Bu bilgi, sızıntıyı direkt olarak Çin'deki tedarik zincirinden aldığını iddia eden Japon blogger'ı Mac Otakara 'dan geliyor.

Çinli tedarikçiler tarafından sağlanan diğer bilgiye göre ise, uygun fiyatlı iPhone XR 2'nin aynı iPhone XS ve XS Max'te olduğu gibi birer telefoto ve geniş açılı lense sahip kamerayla gelmesi bekleniyor. Ayrıca iPhone XR'daki 7 MP'lik selfie kamerasının yeni modelde 12 MP olarak gelmesinin beklendiğini belirtelim.

Yeni çıkacak olan iPhone modellerinin arka tarafında kamera çıkıntısı olmaması için 3D panel cam kullanılacak. Bunun yanında, önceki raporlar Apple'ın bu yıl iPhone modellerin de kutuların içinde bulunan 5W şarj cihazlarını, 18W USB-C hızlı şarj cihazı çıkaracağını gösterdi. Ayrıca iPhone XR 2'nin, bir önceki XR modeli gibi 6.1 inç LCD ekrana sahip olması ve bununla birlikte batarya konusunda da iyileştirmeye gidilmesi bekleniyor ancak hızlı şarj konusunda belirsizlikler devamlılığını sürdürüyor.



Kaynak: TEKNOLOJİ OKU