CHP, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Zahid Akman'ın, Almanya Savcılığı tarafından "nitelikli dolandırıcılık ve karapara aklama", Frankfurt polisi tarafından da "oturma izni olmaması" nedeniyle, "görüldüğü yerde tutuklanmak üzere" arandığını öne sürdü. Konuya ilişkin belgeleri kamuoyuna açıklayan CHP MYK üyesi Ali Kılıç, Almanya'ya gitme davetinde bulunduğu Akman'a istifa çağrısı yaptı.
Kılıç, dün CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Almanya'daki kooperatif yolsuzluğunda toplanan paranın 8,5 milyon euro değil, yaklaşık 12 milyon euro olduğunu kaydetti. Kılıç, Almanya'da yeni belgenin ortaya çıktığını, buna göre yaklaşık 1600 kişiden ev yapmak için toplanan 12 milyon euronun buharlaştığını söyledi. Akman'ın Almanya'da arandığına ilişkin Almanca belgeleri gösteren Kılıç, "Akman, yakalandığı zaman gözaltına alınacak ve tutuklanacaktır. Asılsız suçlamalarda bulunmuyoruz. Belge sunuyoruz" dedi.

"Adresini belirtin"
Almanya Main-Taunus Bölgesi yabancılar polisinin "Akman'ı gördüğünüz yerde tutuklayın" talimatı olduğunu savunan Kılıç, "Bu belge, Franfurt'taki Deniz Feneri'ne baskın yapılmadan tam 12 gün öncesine dayanıyor. Frankfurt Emniyet Müdürlüğü, yabancılar polisini arıyor. 'Şahsın nerede oturduğunu tespit etmek istiyoruz. Hakkında iddialar var. Adresini belirtin' diyor" diye konuştu.Kılıç, Main-Taunus Bölgesi yabancılar polisinin 12 Nisan 2007 tarih ve 33.35-163 nolu yazısının içeriğini şöyle açıkladı:
"Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, 22.7.1958 doğumlu Aykut Zahid Akman, 4.6.2004 tarihinde Kanal 7 (Almanya'daki) Genel Müdürü olarak Almanya'ya giriş yapmış olup, 22.11.2004 tarihinden itibaren 22.11.2005"e kadar geçerli olmak üzere kendisine sadece bu işi yapabilmesi, gazeteci olarak çalışabilmesi için oturma vizesi verilmiştir. 22.11.2005'den sonra Almanya'da oturma izni ve vizesi bulunmamaktadır. Adı geçenin karşılaşmanız halinde tutuklanmasını talep ediyorum. Adı geçen yabancı, Almanya'da illegal olarak kalıyor da olabilir. Şahsın gözaltına alınarak, gerektiğinde yurtdışı edilmesi sağlanmalıdır. İmza: Thea Melzer."

"Girişimde engel yok"
"Sayın Akman bu belegelere ne diyeceksiniz" diye soran ve Akman'ın "Almanya'ya girişimde engel yok" dediğini anımsatan CHP"li Ali Kılıç, "Arzu ederseniz yarın birlikte Frankfurt'a uçabiliriz" diye konuştu.



İŞTE O BELGELER