Galatasaray'ın başında ilk antrenmanına çıkan teknik direktör Bülent Ünder, görev alacağı 8 hafta süresince takımın başarılı olabilmesi için elimden geleni yapacaığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir günlük iznin ardından Medical Park Antalyaspor maçının hazırlıklarını sürdüren Sarı-kırmızılı takım, yeni teknik direktör Bülent Ünder ile ilk çalışmasını yaptı. Milli takımlarda bulunan Arda, Servet, Gökhan Zan, Yekta, Hakan Balta, Kazım, Baros, Kewell, Neill, Cana ve Stancu'nun yer almadığı antrenmanda sarı-kırmızılılar, koşu ve kondisyon çalışmasından sonra minyatür kale maç yaptı. Antrenman, dar alanda yapılan top kapma ve saklama çalışmasının ardından şut çalışmasıyla tamamlandı. Bu arada sakatlığı bulunan futbolculardan Serkan, kondisyoner yönetiminde sahada, tedavisi sürdürülen Sabri ise salonda çalıştı.

"GÖREV ALACAĞIM 8 HAFTA BOYUNCA TAKIMIN BAŞARILI OLABİLMESİ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM"
Ünder, antrenmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, Galatasaray'da yetişmiş bir insan olarak Sarı-kırmızılı takımda olmaktan çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Görev alacağım 8 hafta boyunca takımın başarılı olabilmesi için elimden geleni yapacağım. Bu tabii ki tek başıma olmayacaktır, ekibimle beraber olacaktır. Futbolcularıma son derece güveniyorum. Şanssız bir dönem geçirdiklerine inanıyorum. Galatasaray bunun altında kalkacak kapasite ve potansiyele sahiptir. Sakat ve cezalı oyuncuların kadroya katılmasından sonra bizim için her şey daha iyi olacak. Sıkıntılı dönemlerde futbolcuların kapasitelerini sahaya yansıtmaları zor. İşimiz zor ancak güven ve sevgi ortamında bunu başaracağız. Buradaki görevimin zor olduğunu düşünmüyorum. Biz zamanında daha zor görevlerin altından kalktık. Adnan Polat döneminin sona ermesi benim açımdan beklenen bir gelişme değildi. Ancak görevde oldukları süre boyunca onların da bana fazlasıyla yardımcı olacağını düşünüyorum" dedi.

"HAGİ'NİN TAKIMDAN AYRILMASINA ÇOK ÜZÜLDÜM"
Hagi'nin takımdan ayrılmasına çok üzüldüğünü de belirten Ünder, "Hagi, Galatasaray için büyük bir efsane ve kulüpten ayrılışı bu şekilde olmamalıydı. Ancak şartlar bu tarz bir durumun ortaya çıkmasını sağladı. Herkesin bir tarzı vardır, Hagi'nin olduğu gibi benim de bir tarzım var. Önümüzdeki süreçte ekibimizle birlikte neler yapacağımızı göreceksiniz. Öncelikli olarak futbolcuların kaybolan güvenlerini yeniden sağlamalarını sağlayacağız. Futbolcular gerçek bir profesyonel. Belki size farklı gözüküyor ancak futbolcular neler yapıp yapmayacağının fazlasıyla bilincinde" diye konuştu.

"ARDA TURAN, BURADA OLDUĞU SÜRECE GALATASARAY'A EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET EDECEKTİR"
Bülent Ünder, futbolculara karşı hiçbir önyargısının bulunmadığını da ifade ederek, "Hep birlikte bu durumun altından kalkacağız. Galatasaray benim yuvam. Ben burada doğdum, burada yetiştim ve burada Bülent Ünder oldum. Galatasaray'a her şeyimi vermem benim boynumun borcu. Arda'yı da çocukluğundan bu yana tanıyorum. Altyapıda oynarken de onu takip ediyorduk ve büyük bir futbolcu olacağını biliyorduk. Eric Gerets döneminde kendisini fazlasıyla gösterme şansı yakaladı. Çok daha iyi bir duruma gelecek. Bunun için potansiyeli fazlasıyla yüksek. Her şeyden önce Arda çok iyi bir Galatasaraylı. Arda'nın geleceği hakkında da bir şey söyleyemem. Çünkü onunla konuşmadım ve kafasındakileri bilmiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki Arda Turan, burada olduğu sürece Galatasaray'a en iyi şekilde hizmet edecektir" dedi.

"TECRÜBELİ OYUNCULARIN BULUNDUĞU TAKIMA ALTYAPIDAN GENÇ İSİMLER İLE TAKVİYE ETMEYE ÇALIŞACAĞIZ"
Genç futbolculara önem verdiklerini de vurgulayan Ünder, şunları söyledi:

"Bizim dönemimize göre Florya fazlasıyla gelişmiş ve yatırımlar yerini bulmuş. Ancak Florya'nın havasında fazla bir değişiklik yok. Buradan içeri girerken o dönemde yakalanan sinerjiyi direkt olarak içime çektim. Her şeyin çok daha güzel olacağını düşünüyorum. İyi bir takımız ve gün geçtikçe kendimize olan güvenimizi kazanacağız. Tecrübeli oyunculara sahibiz ve biz de bu tecrübeli oyuncuların bulunduğu takıma altyapıdan genç isimler ile takviye etmeye çalışacağız. Bizim için genç futbolcular çok önemli. Onlar Galatasaray'ın geleceği, ancak sarı-kırmızılı formayı giymek için de elinden geleni yapmak zorundalar."