Didim"in en eski derneklerinden olan ve 22 yıldır dernek binası bulunmayan Didim Turizm Derneği yeni hizmet binasını hizmete açtı. Açılışa Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim Cumhuriyet Başsavcısı Sacit Akdağ, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Dernek Başkanı Deniz Atabay ve üyeleri ile davetliler katıldı. Açılış öncesi davetlilere kokteyl verilirken, Kafkas ekipleri halk oyunu oynadı. Ardından Didim Beach Otel"in Animasyon Ekibi Tango gösterisi sunuldu.

Açılışta konuşan Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, 7 kişiyle kurulan ve 22 yıldır Didim"e hizmet eden Derneklerinin aradan geçen zamanda faaliyetlerine sürdürdüğünü söyleyerek, “Öncelikle bizden daha istekli davranarak, bu dernek binamızı açmamızda bize yardımlarını esirgemeyen Belediye Başkanımıza hepiniz adına canı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum. Derneğimiz 1987 yılında yedi kişilik bir ekiple kurulup, yirmi iki yıldır faaliyetlerini sürdürmekte. Şu an yaşadığımız ekonominin kötü gidişine rağmen, imkânlarımız dâhilinde ve tüm belediye çalışanlarının da yardımıyla binamızı yaptık. Üyelerimizle iletişim sorunumuz, bir araya gelememe sorunumuz bu şekilde ortadan kaldırılmış olacak ve Didim"e daha iyi hizmet vermek, daha güzel projeler sunmak için hep birlikte çalışacağız. Bütün zorlukları aşarak bu binayı yaptık ve köhneleşmiş bir zihniyeti, yani turizmciye verilen değerin azlığını ortadan kaldıracağız. Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız zorluklarla karşılaşıyorlar. Biz bu zihniyet devrimiyle ve yerel yönetimin de desteğiyle bize düşen görevi her zaman yapmaya hazırız. Didim"i üçüncü sınıf bir tatil beldesi olmaktan çıkarmak zorundayız. Bugünden sonra turizmi geliştirmek için hep beraber çabalayacağız. Daha üst seviyelere ulaşacağız. Aynı zamanda bu görevi yaparken ülkemize de katkıda bulunmuş olacağız. Bu binanın açılmasında bize destek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı da, Didim"in yüzde 80"nin turizmle geçindiğini ve adının turizmle anıldığını kaydederek, “Güzel bir mekân açarak, bir yeniliği başlatıyoruz. Bu, imkânsızlıklar nedeniyle geç kalmış bir çalışmaydı. Didim 2005 yılında "Koruma Turizm Beldesi" seçildi ve gelirini turizmden sağlayan bizler bunu korumalıyız. Beldemize gelen turistler çiçek gibidirler, narin olurlar ve incinmemelidirler. Küçücük olumsuzluklar buranın turizmini bitirir. Didim"de tesis eksikliklerimiz var, fakat biz bu eksikliklerimizi gidermek için elimizden geldikçe çalışıyoruz. Giderek kıyı turizmimizi daha da geliştiriyoruz. Olmazsa olmazlar kayboluyor, biz de ne gerekiyorsa onu yapacağız. Beldemizi adına yaraşır bir yer haline getireceğiz. Herkes kendine çeki düzen verecek ve iyi bir yönetimle de turizmimizi daha da geliştirerek, hepimizin kazanmasını sağlayacağız. Didim'i on iki ay turizme açık bir yer haline getirmek için tüm yatırımcılarımızın yanındayız. Aynı zamanda şehir girişindeki, şehir içindeki yollarımızın ve havaalanı yolumuzun yapılması için de Turizm Derneğimizle birlikte daha çok çalışacağız” diye konuştu.

Başkan Kamacı, deniz turizmi anlamında yaptıkları çalışmalarda değindi. Kamacı, “5,5 yıldır görevdeyiz. Gümrük Limanı iskelemizi hizmete soktuk. D- Marin yat limanın hizmete girmesi için var gücümüzle çalıştık. Kos ve Samos Adasına seferler düzenlenmesini sağladık. 2 yıla kadar Yolcu iskelesinin yapılması için önemli atılımlar yapacağız. Bunlar hep turizmin gelişmesi için ama Didim"de turizmle ilgilen herkes de kendine çeki düzen verecek. Arabesk yapılarla artık turisti ağırlamayacağız. Yatırımların önünü açarak hem turizmi hem de esnafımızın, vatandaşımızın para kazanmasını sağlayacağız. Bu dernek binamız bu anlamda büyük işlevler görecek. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, hizmet binasının açılmasın katkı veren Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesini kesen Başkan Kamacı daha sonra binayı gezerek bilgi aldı.