Sony, PlayStation 4 için yayınladığı 7.00 güncellemesi ile oyun konsollarına bazı yeni özellik getirdi. Sony bu güncelleme ile daha çok, ağ bağlantısı, ses ve ağ performansına odaklanmış görünüyor.

Sony geçtiğimiz gün PlayStation 4 kullanıcıları için yeni bir güncelleme yayınladı. Güncellemenin en dikkat çeken özelliği ise Android kullanıcıları için oldu. Daha önce, oyunları telefonunuzdan oynamanızı sağlayan Remote Play isimli uzaktan oynatma özelliği, sadece iOS cihazlarında ve Sony Xperia telefonlarda kullanılabiliyordu. Fakat şirket, yeni güncelleme ile birlikte bu özelliği, Android 5.0 ve üzeri yazılıma sahip telefonlar için de kullanıma sundu.



İşte PlayStation 4 oyunlarını, Android telefonunuzda oynamak için yapmanız gerekenler;

PlayStation 4 konsolunuzun internete bağlı olduğundan emin olduktan sonra buraya tıklayarak, uygulamasını ’dan indirerek telefonunuza yükleyin.

Kurulum gerçekleştikten sonra uygulamayı açarak PSN (PlayStation Network) kimliğinizle oturum açınız.

Bu işlemin ardından uygulama otomatik olarak Wi-Fi aracılığıyla PlayStation 4 cihazını arayıp bulacak ve bağlanacak. Sonrasında ise konsolunuzdaki oyun akışını, telefonunuzdan kontrol edebilirsiniz.

Eğer bu işlemleri eksiksiz ve sorunsuz olarak gerçekleştirdiyseniz artık konsolunuzdaki oyunları cep telefonunuzdan oynayabilirsiniz.

Ek olarak belirtelim ki; eğer internet bağlantı kaliteniz düşük ise, Remote Play uygulamasının ayarlar bölümünden görüntü kalitesini düşürerek daha sağlıklı bir oyun performansı sağlayabilirsiniz.