Türk firmaları gözünü, ikinci nesil olmaması nedeniyle önümüzdeki 4-5 yıl içinde kapanacak veya el değiştirecek Avrupalı büyük şirketlere çevirdi. Bakan Çağlayan, bunun için hazırlıkları olduğunu söyledi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ikinci nesil olmaması nedeniyle önümüzdeki 4-5 yıl içinde Avrupa'da birçok büyük şirketin kapanacağını veya el değiştireceğini belirtti. Çağlayan, bu şirketlerinin Türkler tarafından satın alınması için hazırlıkları olduğunu söyledi.
Çağlayan, Kanadaki Toronto'da Türkiye-Kanada Ticaret Odası merkez binasının açılışını yaptı. Çağlayan, G-7 ülkelerinin dünya ticaretinden aldıkları payın giderek azaldığını, buna karşılık Brezilya, Rusya, Çin ve Türkiye gibi ülkelerin yıldızının parladığını ifade etti.

SERMAYEMİZ GENÇLİĞİMİZ

Türkiye'nin en önemli sermayelerinden birinin genç nüfusu olduğunu söyleyen Çağlayan, şirketleri devralacak ikinci nesil olmaması nedeniyle, Avrupa'da önümüzdeki 4-5 yıl içinde birçok şirketin kapanacağını veya el değiştireceğini belirterek, 'Şimdi Türkiye olarak firmalarımızın dünya ekonomisinde önemli yere sahip bu firmaları devralması veya ortaklık kurması hedefimiz. Bununla ilgili hazırlıklar yapıyoruz' dedi.

Ülker'in Godiva'yı, Koç Grubu'nun da Grundig'i satın aldığını hatırlatan Çağlayan, Avrupa'nın her geçen gün üretemez hale geldiğini, Türkiye'nin teknolojiyi takip ederek bu üretimi ele geçirmesi gerektiğini bildirdi.