ÜMRANİYE, Çakmak Altınşehir Mahallesi"nde 3 ay önce Şiddet Elönü ile evlendikten sonra Sivas"tan gelin olarak gelen Songül Elönü, kimliği henüz belirlenemeyen bir şahsın bıçaklı saldırısı sonucu can verdi. Polis ilk başta cinayeti bir hırsızın işlediğini tahmin etti ancak genç kadının üzerindeki altınların kaybolmaması, kapının zorlanmaması ve evde herhangi bir boğuşma izi olmaması şüpheleri, yakın çevresine çekti.

3 ay önce Şiddet Elönü ile evlenen Songül Elönü, Ümraniye Çakmak Altınşehir Mahallesi, Nato Caddesi, Dalan Sokak 6 Numara"da eşi ve eşinin ailesi ile oturmaya başladı. Bir komşu ziyareti için öğle saatlerinde evden ayrılan Songül Elönü"nün kayınvalidesi Gülseren Elönü, saat 15.00 sıralarında eve döndüğünde, gelinini kanlar içinde can çekişirken buldu.

Kayınvalidenin bağırışları üzerine eve gelen komşuları durumu polise ve 112 hızır acil servise haber verdi. Ancak ambulans olay yerine gelmeden kalbinden ve vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı bıçak darbeleri ile aşırı kan kaybeden Songül Elönü can verdi. Polis olay yerinde yaptığı ilk soruşturmada bir şahsın evden koşarak uzaklaştığını tespit etti.

KATİL AİLEDEN OLABİLİR

Olay yerinde kriminal araştırma yapan polis, Songül Elönü"nün bulunduğu evde herhangi bir boğuşma izine rastlamadı. Kapıda zorlamanın olmadığı dolapların da karıştırılmadığı belirlendi. Üstelik Songül Elönü"ne düğünde takılan takıların da cesedin üzerinde olduğu görüldü. İlk aşamada cinayetin bir hırsızın işi olduğu tahmin edilirken, mevcut bulguların cinayeti aileye yakın bir şahıs tarafından işlenmiş olabileceği ihtimaline yöneltti.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Gelinini odada kanlar içinde can çekişirken bulan kayınvalide Gülseren Elönü, komşularının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi. Olay yerine gelen polislere bir süre ifade vermeye çalışan Gülseren Elönü daha sonra baygınlık geçirerek, bir komşusunun evine götürüldü. Genç kadının eşi Şiddet Elönü ise olayı duyar duymaz, çalıştığı elektronik şirketinden geldi. Olay yerine geldiğinde soğukkanlılığı ile dikkat çeken Şiddet Elönü"nün polis tarafından ifadesi alındı.

DHA