Büşra Kotenoğlu / Sabah.com.tr
 
Facebook, 2011 yılında 20 adet satın alım yaparak Google'a karşı büyük bir hamle yapmak istiyor.
 
Dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi olan Facebook, Google ve Twitter ile olan rekabetini en aza indirebilmek için, sitenin tasarımını, güvenilirliğini ve kullanımını geliştirecek yeni düzenlemelerde bulunmayı planlıyor.
 
Facebook Kurumsal Gelişim Direktörü Vaughan Smith, sitenin dizaynında yapılacak birçok yenilik ile kullanıcıları daha kolay etkileyebileceklerini, ayrıca mobil servislerin çeşitliliği artırılarak insanların her yerde her zaman Facebook'a erişebilmelerini amaçladıklarını belirtti. Şirket, son olarak kullanıma sunduğu mobilite özelliği ile grup şeklinde mesajlaşmayı sağlayan aplikasyonu sayesinde bu yıl içinde 13 tane yeniliği devreye sokmuş oldu.
 
Her ne kadar dizayna önem verildiği belirtilse de, Facebook yetkilileri özellikle mobiliteyi geliştirecek yenilikler yapma peşindeler. Gelecekteki tüm bilgisayarların bir şekilde mobil kullanılma özelliği olacağını göz ardı etmeyen şirket, şuanki en büyük önceliklerinin mobilite olduğunu belirtti. Bu sebeple, grup olarak mesajlaşabilme özelliğini eklendi. 
 
Dünyanın en büyük sosyal ağ şirketi olan Facebook, google ve twitter'ın daha fazla kullanıcıya ulaşmaya başlamasıyla yapacağı yenilikleri bir an önce hayata geçirmek için tüm olanakları seferber ediyor. Facebook'un yeniliklerine hazır olun!