Yeni evli çift evlerinin soyulduğunu ve hırsızların düğünde toplanan takılarını alıp kayıplara karıştıklarını ancak 15 gün sonra farkedip jandarmaya başvurdu.

Akyazı İlçesine bağlı Alaağaç Köyü'nün Doğan Mahallesi'nde oturan ve 15 gün önce dünyaevine giren Nihat Güneş evlerine ne zaman hırsız girdiğini anlayamadıklarını söyledi. Güneş, eşinin bir tektil fabrikasında çalıştığını, kendisinin de kendi dükkanında terzilik yaptığını belirterek, "Eşim ve ben çalışıyoruz. 15 gün önce iş dönüşü eve geldiğimizde kapının açık olduğunu gördük. Birbirimize sorduk 'Acaba kapıyı biz mi açık mı bıraktık?' diya sorduk. İçeriye girdiğimizde hiçbir yerin karışık olmadığını görünce" hırsızlıktan şüphelenmedik" diyerek şöyle devam etti:

"O olaydan 15 gün sonra birikim için sakladığımız para lazım oldu. Para ve altınları sakladığımız yere baktığımızda dünyamız karardı. Düğünden sonraki bazı ödemelerimiz vardı. Eşime ait 6 bilezik, 3 alyans, 2 künye, 1 küçük altın ve bin 200 TL nakit paramızın çalındığını fark ettik. Evimizin ve iş yerimin ödemeleri var. Ne yapacağımızı şaşırdık. Jandarmaya gerekli bilgileri verdik. Aynı zamanda ilçemizdeki kuyumcu esnaflarını da gezerek bilgilendirmelerde bulunduk."

Jandarma hırsızlıkla ilgili olarak araştırmasını sürdürüyor.