Van'da, depremden 15 gün önce evlenen ancak resmi nikahlarını yapamayan Abdulbari ve Hülya Çalışkan çiftinin nikah şahitliğini yapan Vali Münir Karaloğlu, genç çifte nikah hediyesi olarak konteyner anahtarı verdi.

Eminpaşa Mahallesi'ndeki Hacı Mehmet Ağa konteyner kenti alanındaki nikah törenine Vali Münir Karaloğlu'nun yanı sıra Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, deprem sebebiyle kentte görevlendirilen mülki idare amirleri Bilal Şentürk, Mustafa Çiftçi, kurum amirleri, çiftin yakınları ve konteyner kent sakinleri katıldı.

Vali Karaloğlu, çiftin mutluluğunu paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Abdulbari ile Hülya'nın bugün imzaları ile başladıkları bu evlilik süreçlerini mutlu bir şekilde sürdürmelerini temenni ediyorum. İnşallah depremsiz, felaketsiz bir hayat sürerler diye dua ediyoruz'' dedi.

Nikah töreninde çiftlerin şahitliklerini Vali Karaloğlu, Mustafa Çiftçi, Bilal Şentürk ve Burdur AFAD Müdürü Mehmet Oral yaptı. Nikahı ise Belediye Başkan Vekili Abdurrahman Doğar kıydı. İmzaların atılmasının ardından Vali Karaloğlu, evlilik cüzdanını geline verdi. Çiftlere nikah hediyesi olarak birer adet çeyrek altın takan Karaloğlu, evleri yıkılan damada ise kalmaları için bir konteynerin anahtarını verdi.

Karaloğlu, nikah törenini takip eden gazetecilere ''Bekar gazeteciler varsa evlenme koşuluyla konteyner vereceğim'' şeklinde espri yaptı.

-Bakan Şahin'den bir haftalık balayı tatili hediye-

Nikah törenine katılan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in çifte Antalya'da bir haftalık balayı hediyesi olduğunu söyledi. Nihat töreni duaların okunmasıyla sona erdi.

Nihat törenin ardında gazetecilerin sorularını cevaplandıran damat Abdullah Çalışkan, depremden önce evlendiklerini belirterek, ''Depremden önce gerekli evraklarımı hazırlamıştım. 24 Ekim'de belediye Evlendirme Memurluğu'na başvurarak gün alacaktım. Ancak 23 Ekim'de deprem oldu. Kaldığımız evimiz yıkıldı. Resmiyette bekar görüldüğüm için konteyner için yaptığım başvurum değerlendirmeye alınmadı. Vali yardımcıları benim durumumu öğrenmişler. Beni bulup, resmi nikah işlemlerimi yapmam için tüm desteği verdiler. Bununla birlikte bana buradan bir konteyner hazırladılar. Her şey için çok teşekkür ediyorum. Mutluyuz şimdi'' dedi.

Hülya Çalışkan da mutluluğu kendilerine yaşattıkları için herkese teşekkür etti.