TRT'nin Ulus'taki Boğaziçi Stüdyosu'nda düzenlenen TRT-1'in yeni yayın döneminin tanıtım gecesinin açılışı, bir Melih Kibar bestesi olan 'Çoban Yıldızı' adlı eserle yapıldı. Gecede daha sonra, yeni yayın dönemi tanıtım filmi sunuldu.
TRT Genel Müdürü Şahin, gecede yaptığı konuşmada, TRT olarak yaklaşık 11 ay önce TRT Çocuk kanalını açtıklarında, yerli yapımın yüzde 30'larda olduğunu, bu oranın şu an yüzde 60'ları geçtiğini, yıl sonu itibariyle yerli yapımların yüzde 70'e ulaşacağını bildirdi.

'Sadece yerli yapımlarla bu programları yapmayacağız, aynı zamanda satan bir kurum olacağız' diyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

'TRT'nin sadece bir dilde web sayfası vardı. Biz bunu 31 dile çıkararak, dünyada en fazla farklı dillerde yayın yapan 5. kurum olduk. Bunun akabinde Türkiye'nin çok tartıştığı, özellikle Avrupalı dostlarımızın zaman zaman olumlu anlamda eleştirdiği bir kanalımız oldu ki, 1 Ocak itibariyle de TRT ŞEŞ'i açtık. TRT ŞEŞ, karar mekanizmasında zorlandığımız, zaman zaman uykularımızı kaçıran bir kanal olmasına rağmen, özellikle uluslararası kanal olarak nitelendirdiğim bu kanal, neredeyse Irak'ın kuzeyinde yüzde 60'lara varan bir izleyici kitlesi edindi ki, gerçekten herhalde bir Türk vatandaşı olarak ne kadar gurur duysak azdır.'

TRT-AVAZ kanalını 21 Mart günü yayın yaşamına geçirdiklerini hatırlatan Şahin, 'TRT-AVAZ, şu anda Türk dünyasında en fazla izlenen kanal olma niteliğini yavaş yavaş elde ediyor. Yaptığımız yayınlar gerçekten ses getiriyor. Sıradan işler yapıyormuşuz gibi gözükebilir, ama neredeyse her birini 1 yıla sığdıracağımız projeleri 1'er, 2'şer aya sığdırdık' dedi.

TRT-TÜRK kanalını 8 Mayıs'ta açtıklarını belirten Şahin, bu kanalın haber kanalları içinde yerini aldığını dile getirdi.

Turizm-belgesel kanalı ile 24 saat yayın yapacak bir müzik kanalını da açacaklarını anlatan Şahin, şunları kaydetti:

'Bizim esas amiral gemimiz TRT-1. TRT-1'e aslında diğer kanallara biraz gereğini yaptıktan sonra dönelim dedik, ama TRT-2'yi ıskalayıp TRT-1'e geldik, çünkü vakit hızla geçiyordu. TRT-1 ile ilgili algılar da yavaş yavaş olumsuza dönüyordu. Belki bundan sonra daha fazla TRT-1'i zaplarsınız. Logosunda fazla olmamak üzere oynama yaptık. Ama cıngılları, ara geçişleri, altyazı geçişleri çağdaş bir yapıya büründü. Kanalın esas önemli kısmı içeriği. Çok kaliteli programlar koyuyoruz. Sloganımız; '1'de şimdi bakın'. Eski çalışanlarımızın da yol göstermesiyle TRT-1 yine birinci sıraya oturacak. Bundan hiç şüphem yok.'

Gece, yeni yayın döneminde izlenecek dizi ve programların tanıtımı ve sanatçıların verdiği konserlerle sürdü.

Tanıtım gecesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Valisi Muammer Güler ile sanat ve spor camiasından çok sayıda davetli katıldı.