Nazilli Kars, Ardahan, Iğdır, Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği"nin Cumhuriyet Mahallesi"ndeki dernek binası önünde gerçekleşen açılış törenine Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Nazilli Belediye Başkan adaylarından AK Parti"li Mehmet Gacar, MHP"li Haluk Alıcık, DP"li Mustafa Acar, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Dernek Başkanı Taner Günanan, derneklerinin ismini oluşturan üç ilin özelliklerinden söz ederek “Her tarafı tarihle dolu olan ülkemizin doğusunda bu zenginliğin bir parçasına sahip ve bunun gururunu yaşayan Kars, Ardahan ve Iğdır illeri Türk kavimlerine Anadolu yolunun açıldığı Serhat şehirleridir. Bizler bugün Cumhuriyetin teminatlarıyız. Gelecek nesilde öyle olacaktır. Kuruluşumuza güç ve destek veren herkese teşekkürlerimizi sunarız. Kars, Ardahan ve Iğdır Dernek Yönetim Kurulu, Doğumuzun güzel yerleşim yerlerinden gelerek; Kuvay-i Milliye"nin doğuşu olan Efeler Diyarı Nazilli"de bulunan kardeşlerimiz ile kardeş olarak yaşamanın mutluluğunu hep birlikte yaşamak amaç ve gayemizdir” dedi.
Başkan Günanan"ın konuşmasının ardından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra dernek üyelerinin ikramda bulunmaları ve iki ayrı halk oyunları ekibinin kendi yörelerine has oyunları sergilemeleri ile açılış sona erdi.