CHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. MYK üyeleri, seçimde elde ettikleri yüzde 26’lık sonucu başarı olarak gördüklerini, ancak seçim öncesinde çıtayı yüksek tutmalarından dolayı eleştirilerin hedefi olduklarını düşündükleri öğrenildi. MYK üyelerinin kurultaya sıcak bakmadıkları fakat imza toplanması halinde Kurultay’a gidilebileceği görüşünde birleştikleri belirtildi. 

MYK toplantısında, milletvekili genel seçimlerine yönelik geniş kapsamlı bir değerlendirme yapıldı. İl, bölge ve bazı ilçeler düzeyinde seçim sonuçları değerlendirilirken, MYK üyeleri kendi seçim bölgelerine ilişkin de bilgi verdiler. Toplantı öncesinde açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Volkan Canalioğlu, seçimde oyların arttığını belirterek, “Birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki sürece bakıyoruz. Önümüzde yerel seçimler var. Futbolcu deyimiyle önümüzdeki maçlara bakacağız” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, sonucu başarısızlık olarak yorumlayanların CHP’yi yıpratmaya çalıştığını söyledi. 
MYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verildi. Yüzde 26’lık oy oranını beklentilerin altında olarak değerlendiren MYK üyeleri, “Ancak bu başarısızlık değildir. 30 yılın en yüksek oy oranına ulaşıldı. Kurultay yapılması doğru değil, partiye zarar verir” değerlendirmesi yaptı. 

Bu arada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Özel Kalemi Hamret Şafak Erdemiş, görevinden istifa etti. Erdemiş’in CHP PM üyesi bir partilinin parti kartını kendi inisiyatifiyle iptal etmesi nedeniyle yaşanan sorunlar üzerine istifa ettiği öğrenildi. 

‘Sağdan’ gelenler: Ayrılmayız 
Zülfü Livaneli’nin yazısı üzerine gündeme gelen ‘CHP’ye merkez sağdan katılan isimlerin Meclis açıldıktan bir süre sonra yeni bir oluşum kuracakları’ iddialarına, Sinan Aygün, Turan Tayan, Bülent Kuşoğlu ve Aydın Ayaydın’dan sert tepki geldi. 

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in ricasıyla CHP listesine girdikleri iddia edilen merkez sağdan bazı isimlerin, Meclis açıldıktan sonra Silivri’de tutuklu bulunan Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal’ın başkanlığında yeni bir oluşum kuracakları yönündeki görüşlere, iddiaların merkezindeki isimlerden “Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız” yanıtı geldi. 

Sinan Aygün, “Ben hain miyim, böyle bir şey yapayım? Sayın Kılıçdaroğlu, partiye girebilmemiz için o kadar mücadele verdi. Bütün bunların ardından böyle bir adımı ancak dönekler, şerefsizler atar. Sonuna kadar Kılıçdaroğlu’nun arkasındayım” dedi. 

Aydın Ayaydın da adaylığının tamamen Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmeden sonra ortaya çıktığını anlatarak, “Kimsenin tasarrufuyla aday olmadım. Kılıçdaroğlu ile birlikte geldim ve gidersem ancak Kılıçdaroğlu ile birlikte giderim” diye konuştu.

Bülent Kuşoğlu ise iddiaları çok saçma bulduğunu vurguladı, “CHP benim görüşlerimi yansıtan bir partidir. Niye başka bir yerde olayım” mesajı verdi. Turan Tayan da, “Böyle bir soruya muhatap olmayı bile ayıp sayıyorum” dedi. 

‘Örgütte kıyım olacak’ 
CHP’de Deniz Baykal’ın kurultay çağrısına destek açıklamaları da yükseliyor. Eski Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı, “Örgütler üzerinde yeni bir tasfiye dalgası yapılacaktır. Örgütler yeni bir kıyımla karşı karşıya kalacaktır” dedi. Akıncı, merkezin örgütlere para göndermediğini, buna rağmen suçladığını öne sürerek tepki gösterdi.