Ağabeyinin kaldığı yeni cezaevini beğenmeyen Mehmet Öcalan, "Eskiye göre daha kötü. Kaş yaparken göz çıkarmışlar" dedi.

Kenya'da 1999 yılında yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda yargılanarak, ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ile avukatları Cengiz Çiçek, Ayşe Batumlu ve Servet Demir, bu sabah İmralı'ya gitmek üzere İstanbul'dan özel otomobille Gemlik İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı'na geldi. Avukatlar, yanlarında içinde yolculuk sırasında kendileri için aldıkları meyve ve kolonya, müvekkilleri Öcalan'a teslim edilmesi için kitap ile gazeteler bulunan 4 poşetle, jandarmada kimlik kontrolü ve üst aramasından geçirildi. Mehmet Öcalan ve avukatlar, daha sonra plakası sökülmüş beyaz renkli servis minibüsüyle saat 09.45'te İmralı'ya gitmek üzere Gemport Limanı'na hareket etti.

MEHMET ÖCALAN, BEĞENMEMİŞ

Abdullah Öcalan'ı, İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde ilk kez ziyaret eden kardeşi Mehmet Öcalan ile avukatları Cengiz Çiçek, Ayşe Batumlu ve Servet Demir, saat 19.00'da Gemlik'e döndü.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından gazeteciler avukatlara "Öcalan yeni cezaevine taşındı mı. Yeni cezaevinden memnun mu?" sorusunu yöneltti. Avukatlardan Ayşe Batumlu, İmralı'daki son durum ile ilgili yazılı açıklama yapacaklarını söylemekle yetindi.

Mehmet Öcalan ise ağabeyinin eski yerinden Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne alındığını belirttikten sonra, "Eskiye göre daha kötü. Kaş yaparken göz çıkarmışlar" dedi. Avukatlar ve Mehmet Öcalan daha sonra İstanbul'a hareket etti.

Yeni taşındığı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne dün sabaha karşı getirilen ömürboyu hapse mahkum PKK'lılar Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan Öcalan, avukatları ile her hafta, birinci dereceden yakınları ile iki haftada bir görüşmeye devam edecek./milliyet