Gazeteci-yazar Abdi İpekçi cinayeti ve 2 ayrı gasp suçundan hükümlü Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Hacı Ali Özhan, Ağca'nın 18 Ocak'ta tahliye olduktan sonra kendisine bir nişanlı arayacağını söyledi. Özhan, Ağca'ya çok sayıda film, kitap ve belgesel teklifi geldiğini ifade ederek, “Hepsini değerlendiriyor, henüz karar vermedi. Ayrıntılı inceleyip firma yetkilileriyle görüşmeler yaptıktan sonra karar verecek” dedi.

BAŞVURU YAPILMADI

Ağca'nın Türk vatandaşı olduğunu hatırlatan Özhan, müvekilinin geçmişte cezaevi şartları nedeniyle farklı ülkelere tahliyesini istediğini, prosedür gereği bu ülke vatandaşlığına geçmesi gerektiği için çifte vatandaş olarak Portekiz ve Polonya'ya başvuru yaptığını kaydetti. Özhan, “Ağca, Türkiye'nin her yerinde kalabileceği gibi istediği ülkeyi de ziyaret edebilir, kalabilir de. Başka ülkelere resmi başvuru yapılmamıştır” diye konuştu.

5 KITAYI GEZECEK

Özhan, 30 yıllık cezaevi yaşamından sonra Ağca'nın beden ve ruh sağlığının gayet iyi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Evlenmeyi düşünmekte olup, nişanlı arayışı içinde olacaktır. Mevzuat gereği uzun yıllar cezaevinde kalan mahkumlara özgü askerliğe elverişli olmadığına karar verildiğinden askerlik sorunu da yoktur. Tahliye sonrası 5 kıtayı gezmeyi düşünmektedir.”

MÜKEMMEL İNCİL'İ YAZACAK

Bu arada, Mehmet Ali Ağca, İngiltere'de pazar günleri yayımlanan The Sunday Times gazetesine mektup göndererek, “Hem fiziksel, hem de psikolojik olarak güçlüyüm ve aklım başımda” dedi. Times, el yazısıyla yazılan mektup için satırlarında şu ifadeleri kullandı: “Mektubunda Ağca, özel bir TV mülakatı için 2 milyon dolar (1.2 milyon sterlin) ve biyografisi dahil 2 kitap için 5 milyon dolar (3.1 milyon sterlin) istiyor.” Times, Ağca'nın mektubunda ayrıca, “Planım, dünyanın sonunu ilan etmek ve mükemmel bir şekilde Hristiyanlığın esaslarını yazmak. Vatikan'ın hiçbir zaman anlamadığı mükemmel Hristiyanlığı ilan edeceğim” dediğini belirtti. Gazeteye göre ise Avrupalı yayıncılar, Ağca'nın anılarına dünya çapındaki yayın hakları için 3 milyon dolar değer biçiyor./yeni şafak