Açılışa AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, CHP Aydın Milletvekili Fatih Atay, Nazilli Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Gültekin Kılınç, Belediye Başkan adayları Mehmet Gacar, Feyzullah Erkut, Haluk Alıcık ve Mustafa Acar, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan dershane ortaklarından Ahmet Bilgenoğlu, yıllarca Nazilli"de başarılı bir şekilde eğitim vermekten dolayı duydukları mutluluğu dile getirerek “Bugün burada Nazillimize yeni bir eğitim kurumu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Uzun yıllar Nazillimizde çeşitli dershanelerde başarı ile görev yaptık. Ben ve yol arkadaşlarım: Semih Kurtoğlu, Berkant Boluvat ve Melih Türkoğlu kendi kurumumuzu kurmaya karar verdik. Sevgili öğrencilerimizin, sayı velilerimizin ve siz Nazilli halkının o büyük desteğinden ne kadar isabetli bir karar verdiğimizi anladık. Öğretmen kadromuzu kurarken öğretmenlerimizin hepsinin dershane deneyimli, genç, dinamik ve başarılarıyla kendini kanıtlamış olmalarına özen gösterdik” dedi.
AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk de, ilçeye yeni bir eğitim, öğretim yuvası kazandırılmasında emeği geçen kurucu ve öğretmenlere teşekkür ederek, “Yaklaşan yerel seçimler münasebetiyle herkesin adayları ve adayları destekleyen partilerimiz hayırlara vesile olsun ve kazanan Nazilli olsun. Bütün aday arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. İnşallah kazanan arkadaşımız Nazilli"ye güzel hizmetler verir. Kazanamayan adaylarımızın da projelerinden katkı yapmalarını diliyorum. Çünkü tek başımıza bir şey yapamayız. Ama güçlerimizi birleştirirsek çok daha başarılı işler yapabiliriz” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Büyük Nazilli Dershanesi"nin açılışı katılımcılar tarafından hep birlikte yapıldı.