Törene Sultanhisar Kaymakamı Orhan Mardinli, Belediye Başkanı Ertegün Ünal, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, çevre ilçe müftüleri ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Sultanhisar İlçe Müftüsü İlyas Eser, “Yapılmakta olan müftülük sitemiz 3 kattan oluşuyor. Toplam 525 metrekare alanı kaplıyor. Bugüne kadar değişik yerlerde hizmet gören müftülük bir yıl önce 40 bin liraya aldığımız 198 metrekarelik siz hayırsever vatandaşların gayreti ile olmuştur. Bugün kasamızda 60-70 bin liramız var, bu tabii yeterli değil halkımızın desteklerini bekliyoruz. Binamız konferans salonu, hizmet binası ve üst katta lojman olarak tamamlanacaktır” dedi.
İl Müftüsü Hıdır Bayrak da, “Dinde yardımlaşma vardır. Camilerimiz toplumu bilgilendiriyor ve ibadet yeridir. İyi insan nasıl olur. İşte açılan Kur"an Kurslarında toplum ahlakı ve dini eğitimle olur” diye konuştu.
Törende yapılan konuşmaların ardından Sultanhisar İlçe Müftülüğü yeni hizmet binasının töreni protokol tarafından hep birlikte atıldı. İnşaatın bir yıl içinde tamamlanacağı belirtildi.