Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, yeni binalarda marangozluk işleriyle ilgili denetim yapılamadığını bildirdi.
Algün, yaptığı yazılı açıklamada, marangozluk mesleğinde kontrolsüz ve beynelmilel imalat anlayışı ve değişik ekonomik nedenlerden kaynaklanan zararına iş yapma yarışının, son sürat devam ettiğini ileri sürdü.
İş alabilmek için son derece kalitesiz ve uzman olmayan ellerde kötü işçilikle ucuza üretim yapıldığını savunan Algün, şunları kaydetti:
''Piyasada 130- 150 bin liraya satılan dairelerin dolaplarını, eskiden müteahhit yapmıyordu. Son dönemde anahtar teslim şekline dönüşünce müteahhitler, 'Dolapları nasıl bedavaya getiririm?' hesabını yaptıkları için anormal ortamlar oluşmaktadır. Kontrolsüz ve denetimsiz yapılan üretimin ilerde yaratacağı sorunların sorumlusu kim olacak? Eline metreyi kapanın marangoz, mobilyacı olduğu dönemde, eğer yarın yaşanacak küçük çaplı bir depremde dolaplar düşer de evde zarar oluşur ise bunun sorumluluğu ve vebalini kim üstlenecek?
Aydın Marangozlar Odası olarak birçok olaya şahit oluyoruz ve bir şey yapamıyoruz. Yeni binalarda marangozluk işleriyle ilgili denetim yapılamıyor. Bu konuda gerek belediye, gerek diğer kurumlara belirli yetki ve sorumluluklar verilmelidir. Aksi halde yarın birçok kişinin başına dolap yağacak.''