ADÜ Merkez Yerleşkesinde temeli yaklaşık 10 yıl önce atılan ve son yıllarda sağlanan hayırsever bağışları ve ödeneklerle hızlanan ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin yeni hizmet binasında çalışmalar son noktaya geldi. Haziran ayı içerisinde resmi açılışı yapılması planlanan ve taşınma işlemlerinin de açılışın ardından kısa bir süre sonra tamamlanması beklenen yeni hizmet binasının özellikleri kamuoyuna tanıtıldı.
ADÜ Senato Salonu"nda gerçekleşen tanıtım toplantısına ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sabri Barutca, öğretim görevlileri ve hastaneye bağışta bulunan hayırsever vatandaşlar katıldı.
Toplantıda yeni hizmet binasının özelliklerini slayt gösterisiyle anlatan Başhekim Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Barlas Etensel, ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin Aydın ve Muğla illerine hizmet veren bir bölge hastanesi konumunda olduğunu söyledi. Yeni hizmet binasının 3 blok halinde toplam 52 bin metrekarelik alandan oluştuğuna işaret eden Etensel, “ADÜ Tıp Fakültesi 158 öğretim üyesi, 6 yan dal uzmanlık öğrencisi ve 169 araştırma görevlisi ve toplam 333 doktorla halkımızın hizmetindeyiz. Yeni binamızda 8 katlı ana bina içinde nitelikli, tuvalet ve banyolu odalar, 488 servis yatağı, 6 yataklı çocuk yoğun bakım, 18 küvözlü yenidoğan ünitesi, 14 yataklı Reanimasyon yoğun bakım, 70 yataklı erişkin yoğun bakım ve 108 de yoğun bakım yatağı bulunuyor. Hastanemiz 488 servis yatağı ve 108 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 596 yatak kapasitesine sahip. Ayrıca 14 ameliyathane, 11 cerrahi branş, 11 acil servis izlem yatağı, 18 erişkin ve 5 çocuk hemodiyaliz ünitesi ile hizmetlerimizi yürüteceğiz” dedi.
17 yıl önce kurulan ADÜ Tıp Fakültesi"nin 156 öğretim üyesi ve görevlisi, 463 tıp öğrencisi, 169 tıp uzmanlık ve 10 yan dal öğrencisiyle büyük bir aile haline geldiğini ifade eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu da, fakülte ve hastanenin 10 yılı aşkın süredir başka yerlerde faaliyet gösterdiğini anımsattı. ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi"nin yeni hizmet binasına taşınacak olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden Boylu, “Yeni hizmet binasında tam ve yarı yoğun bakım üniteleri, Pet Scan, PAC, anjiyo üniteleri, görüntüleme merkezi, lamine akımlı ameliyathaneler gibi en ileri teknoloji ile donatılmış bölümler yer alacak. Hastane, sadece bölgenin değil Türkiye'nin de önemli hastanelerinden biri olacaktır. Her geciken yatırım gibi üniversite hastanemizin de daha taşınmadan yetersiz kalacağını şimdiden söyleyebilirim. Bu nedenle fakültemizin henüz tamamlanmayan birimleri için tüm yöneticilere ve Aydın halkına çok görev düşüyor. ADÜ Tıp Fakültesi, "Genç fakülte" olmaktan "Genç erişkin bir fakülte" olmaya geçişini emin adımlarla gerçekleştirdi” diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısında yapılan sunum ve konuşmaların ardından ADÜ Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi yeni hizmet binasının tamamlanmasına katkı sağlayan 15 hayırsevere ADÜ yönetimi tarafından teşekkür plaketi verildi.