Beş yıl önce kurulan ve üç dönem Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'in başkanlığını yürüttüğü Ege Barış ve İletişim Derneği, bu güne kadar gerçekleştirdiği etkinlikler ile Ege barışına ve Türk Yunan halkları arasındaki iletişimin geliştirilmesine destek olmaya çalıştı.
Yunanistan'ın Midilli Adası'nda faaliyet gösteren Birlikte Yaşam ve Var Oluş Derneği (SYNİPARKSİ ) ile ortak çalışmalar da yürüten Ege Barış ve İletişim Derneği, iki kıyı halkı arasındaki iletişimi ve işbirliğini arttıracak etkili projeler geliştirmek amacıyla yeni dönem çalışmalarına başladı. Türk ve Yunan toplumları arasında, sosyal, kültürel, sportif, ekonomik ilişkiler ve işbirlikleri kurulmasını ve bu çalışmaların kalıcı olmasını sağlamak hedefiyle yola çıkan dernek, geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği Türk-Yunan Çocukları Eğitim Kampları, Türk ve Yunan barışseverlerin katıldığı işbirliği geliştirme toplantılarının yanı sıra Dikili Barış Demokrasi ve Emek Şenliklerine sağladığı desteklerle tanındı.
Ege barışını desteklemek amacıyla başlatılan Didim Barış Şenliklerinin devamlılığı ve geliştirilmesi için gösterdiği çabalarla bu güne kadar Ege barışına önemli katkılar koyan Didim Belediye Başkanı ve Ege Barış ve İletişim Derneği Başkanı Mümin Kamacı, Ege barışına inanan tüm barışseverleri dernek üyesi olmaya davet etti. Ege'de barışı korumak ve kalıcı kılmak düşüncesinde olan herkesin desteğine ihtiyaç olduğunu belirten Kamacı barışa inanan insanlar yan yana oldukça Ege'nin asla kararmayacağını ve barış denizi olarak kalacağını söyledi. İzmir'de gerçekleştirilen Genel Kurulun ardından Mümin Kamacının başkanlığında oluşan derneğin yeni yönetiminde Meltem Mete, Mehmet Soysalan, Nilgün Tunçbilek Alpaslan ve Murat Mumcu görev aldıkları öğrenildi.