Ak Parti Merkez İlçe Kongresi bugün yapılıyor. Genel kurulda iki liste yarıştı.
Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten ile Hakkı Aslan'ın listelerinin yarışacağı kongre için kıyasıya mücadele dikkat çekti.
401 delegeden 390 tanesinin oy kullandığı kongreden Gökhan Ökten 161 oy alırken, Hakkı Aslan'ın listesi 216 oyla seçimi kazanan taraf oldu.

KONGREDEN NOTLAR...

AKP Merkez İlçe kongresi az çnce başladı. Büyük katılımın yaşandığı kongereye Aydın Milletcekilleri, Belediye Başkan aday adayları Mustafa Ancın, Şevket Kaya ve Yalçın Pekgüzel ile çok sayıda partili katıldı.

Kongrenin başlangıcında AKP Milletvekili Mehmet Erdem, her iki adayı da yanııa alarak salonda bulunanları selamlaması büyük alkış aldı.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Merkez İlçe Başkanı Gökhan Ökten konuşmasında tüm partililere hakkınızı helal edin dedi. Duygu yüklü konuşmasıyla dikkat çeken Ökten'den sonra kürsüye İl Başkanı İ. Hakkı Eser geldi.

Eser, "Gerçek demokratların kongresi böyle olurdu ve oldu. İktidar partisinin kongresi de böyle oldu. Bölgesinde en güçlü parti olmanın gururu içindeyiz. Hizmet süreci içinde çalışan herkese teşekkür ediyorum. Koltuğa kimin oturduğu önemli değil önemli olan AK Parti'nin layıkıyla temsil edilmesidir.Bu kongrede kazanan olmayacak. Tam aksine Ak Parti kazanacaktır. Her iki aday arkadaşımıza da teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

BAŞBAKANIN TALİMATI VAR

Kongrede konuşan MKYK Üyesi Semiha Öyüş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı olup olmadığı tartışmalarına da son noktayı koydu. Öyüş, "Ben Aydın'a bir başkan atadım diyen Başbakan yerel seçimlere kadar da sükunetle çalışılmasını istemiştir" dedi.

ANCIN'DAN KUMANYA JESTİ

Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Ancın'ın salonda kumanya jesti de dikkat çeken başka noktaydı. Üzerinde kendi fotoğrafının bulunduğu reklam etiketleriyle partililere kumanya ve ayran dağıttıran Mustafa Ancın'ın bu çalışması beğeni topladı.

ORTAM GERİLDİ

Adaylardan önce söz alan Bülent Çam ve Şuayip Yeğen'in il yönetimini kasdederek yaptıkları eleştiri konuşaları slaonda bir anlık 'yuh' seslerinin yükselmesine neden olduç Ortamı geren konuşmalar sonrasında her iki adayın taraftararı da alkışlarla adaylarına destek vermeye çalıştı.

ADAYLAR KONUŞMAYA BAŞLADI

Kongrede ilk olarak Gökhan Ökten konuşma yaptı. Ökten, "Bizim rehberimiz Başbakanımızdır. Aynası iştir kişini lafa bakılmaz. Adaylığım başkanlığım hiç bir zaman önüne geçmedi. Her türlü sonuç bizim kabulümüzdür. Başbakanın dediği gibi ümidin de çarenin de çözümü biz gençleriz. Allah hepimizin gönlüne göre versin" dedi.

Hakkı Aslan ise, "Gördüm ki bazı arkadaşlarımızın hırsları mantıklarının önüne geçmiş. Söyledikleri yalan. Benim de böyle arkadaşlarla işim olmaz" dedi.

Hakkı Aslan'ın başkanlığındaki listede şu isimler yer aldı:

İsmail Kelleroğlu, Dilek Ülker, Cüneyt Hüzeyfe Başkaya, Niyazi Aksu, Alaattin Bürkük, Erdal Gedik, Kadir Türkeş, Mahmut Karakaya, Mehmet Aksoy, Şeref Alpdoğan, Mehmet Kahyaoğlu, Birol Öztürk, Berat Müldür, M. Ceyhun Civelek, Aysan Eskici, Mustafa Çakın, Veysel Yeşilyurt, Tevfik Gündüz, Orhan Şeşen, Fevzi Kural, Birgi Çöne, Tuğrul Çıvgın, Serkan Bilen, Hidayet Kömürcüoğlu, Senihe Karataş, Zafer Kahraman, Yılmaz Canlı, Koray Güneş, Alaattin Yalçın. 

YILMAZ'I YAZMADI

Öte yandan Hakkı Aslan'ın listesinde dikkat çeken bir diğer konu ise Gençlik Kolları İl Başkanı Can Yılmaz'ın il delegeliğine yazılmaması oldu.

Fotoğraflar: ELVAN ÇETİN-Aydınpost

 

 

İŞTE ADAYLAR
Bölge koordinatör milletvekillerinin de katılacağı öğrenilen Ak Parti Merkez İlçe Kongresinde Hakkı Aslan, 'il teşkilatının desteklediği' bir aday. 3 Kasım 2002 seçimlerinde Ak Parti'de milletvekili aday adayı olmuştu. Spor camiasının yakından tanıdığı bir antrenör.

Gökhan Ökten ise, Merkez İlçe eski Başkanı Cüneyt Bayraktar'ın görevden alınmasıyla Genel Merkez tarafından atanan bir isim. İki dönem de partinin Gençlik Kolları İl Başkanlığı görevini yürüttü. Avukat.

CANLI YAYIN
Yerel seçim süreci öncesinde dönüm noktası olarak kabul edilen Ak Parti Merkez İlçe kongresi Aydınpost'tan da canlı anlatımla verildi.