Müthiş bir profil çizen Ali Koç, basının karşısındaki ‘dimdik’ duruşuyla, F.Bahçe’nin tek kurtuluşu olduğunu gösterdi.

VE F.Bahçe camiası nefes aldı!

Başkan Aziz Yıldırım’ın cezaevinde olduğu, vekili Nihat Özdemir’in istifa ettiği bir ortamda ‘sahipsiz’ kaldığı düşünülen F.Bahçe’de dün asbaşkan Ali Koç’un yaptığı konuşma sarı-lacivert atan her kalbe umut verdi. Müthiş bir duruşla gündemle ilgili soruları cevaplayan Koç, teknik heyet ve futbolcularla Samandıra’daki toplantının ardından şu ifadelerle ‘Yeni başkan’ için en büyük aday olarak yorumlandı:

‘TOKAT ATTILAR’

“UEFA’NIN tehditvari yaklaşım sadece F.Bahçe’ye değil, Türkiye’ye atılan bir tokat.. TFF’ye ‘Boyun eğmeyin’ dedik. UEFA’nın muhatabı federasyonlardır. Federasyonlar da özerktir. Türkiye üstüne düşeni yapmaya çalışırken UEFA temsilcisinin gelip ahkam kesmesi hem TFF’ye hem Türkiye’ye hakarettir.

‘UEFA bu kararı verdi’ deyip içinden çıkmak olmaz. UEFA bombayı TFF’nin kucağına koydu. Sonrasında UEFA, TFF’nin aldığı bir karar olduğunu belirterek kendini kurtarmıştır. Devler Ligi’ne gitmemiz doğru değilse, biz de ligde mücadele etmeyi doğru bulmuyoruz. Kendi federasyonumuz bizi suçlu görüyor.

GURUR DUYUYORUM

YÖNETİM olarak böyle sporculara ve teknik kadroya sahip olduğumuz için son derece gururluyuz. Futbolcularımız ve teknik ekibimiz artık Bank Asya’da devam etmemizi bizden talep ettiler. Biz artık Bank Asya’da oynamak istiyoruz. Yarın (bugün) federasyona bunun için gidiyoruz. Diyeceğiz ki ‘Beşiktaş’ın kupayı vermesinden etkilendiniz. O zaman bizi de Bank Asya’ya yollayın. Gördük ki bizi suçlu buluyorsunuz.’

BİZ bu kararları kabul etmiyoruz. Aykut Kocaman, ekibi ve futbolculara bu süreçte bizi dik tuttukları için teşekkür ediyoruz. Takım izinliyken bugün herkes işini bırakıp buradaki toplantıya geldi.

F.BAHÇE’NİN itibarsızlaştırılması kabul edilemez. F.Bahçe düşmanlarına söylüyorum. Bu Türk sporuna yapılmıştır.

SÜRECİ iyi yönettiklerini söyleyemem ama TFF’nin yerinde olmak çok zor.”

‘Nihat bey ciddidir, GERİ ADIM atmaz’

“İSTİFA eden başkanvekilimiz Nihat Özdemir 17 yıldır F.Bahçe’ye hizmet ediyor. Başkan Aziz Yıldırım’dan bile daha eski kendisi. Öncelikle tüm hizmetleri için teşekkür etmek istiyorum. ‘İnşallah döner’ diyeceğim ama Nihat bey çok ciddi bir insan, eğer böyle bir açıklama yaptıysa kararı kesindir. İnanın hepimiz çok büyük gelgitler içinde yaşıyoruz. Hepimiz bir hayal kırıklığı, öfke ve psikoloji bunalımlar içinde gidip geliyoruz..

İNSANLAR bir yere kadar dayanabiliyor, herhalde ondan istifa etti. kendisine sormak lazım. Biz buradayız, devam ediyoruz.”

Söz Kocaman ve KAPTANLARDA!

F.BAHÇE Teknik Direktörü Aykut Kocaman ile takım kaptanları Alex de Souza, Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel bugün yaşananlarla ilgili basına açıklama yapacaklar. Saat 13.00’te basının karşısına geçecek olan sarı-lacivertli takımın en önemli isimleri, Bank Asya’ya gitme taleplerini yineleyip, alınan kararın hukuksuzluğuna değinecek.

Gözyaşlarını tutamadı

Ali Koç, futbolcuların kendisiyle buluşmasından önce aralarında konuştuğunu ve bu kararı aldıklarını söyledi.. Futbolcuların kendisine bu teklifi yapmasıyla gözyaşlarını tutamayan Koç, “Kariyerinizi tehlikeye atıp bu kararı veriyorsunuz” diyerek futbolcularına sarıldı

‘Süper Lig’de olsak da, gidenler olacak’

“FUTBOLCULARDAN kimse kendini düşünerek bir şey yapmıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. Tabii ki gidenler olacak. Süper Lig’e devam etsek de gidenler olacak. Bu isimlerin kim olacağını zaman gösterecek. Bu da uzun bir zaman olmayacak merak etmeyin. Futbolcularımıza çok ciddi teklifler var. Bunları üzülerek değerlendireceğiz.”

‘Milan gidiyorsa biz nasıl gidemiyoruz?’

“2006’DA Milan, federasyon tarafından küme düşürüldü. Tahkim bunu kaldırdı. Eksi puanla lige başladılar. Federasyon kendi takımını cezalandırmasına rağmen Milan, Şampiyonlar Ligi’ne katıldı ve şampiyon oldu. Türkiye’de henüz hiçbir süreç yerine gelmeden sadece basındaki haberler, emniyetin yaptığı açıklamalara istinaden böyle bir kararı hayretle karşılıyoruz. Şu an itibariyle F.Bahçe federasyon tarafından Devler Ligi’ne gitmeye layık görülmemiştir.”

‘UEFA’ya Trabzon bilgisi verilmemiş’

“SIFIR tolerans deniyor. Fakat bizim yerimize kupaya Trabzon’un gideceğinin söylenmesi aslında bir kara mizahtır. Bizim çıkardığımız sonuç aslında UEFA sadece F.Bahçe ile ilgili bilgilendirilmiştir. Eğer diğer süreçler hakkında bilgisi olsa sıfır tolerans dahilinde bir görüş bildirirdi. Anlaşılan savcı bey belgeleri vermemiştir. Federasyona ziyaretinde ne bilgi çıktı ki bizim katılmamamız yaptırımı uygulanmıştır?”

İTİRAF EDİLMEZSE küme düşme olmaz

F.BAHÇE bugün TFF’ye başvurup “Bizi Bank Asya 1. Lig’e düşürün” teklifinde bulunacak ama bu isteklerinin kabul görmesi imkansızdan bir durak önce! Çünkü federasyon bu kararı vermesi için sarı-lacivertlilerin “Şike yaptık” demesi lazım ki, bu da mümkün değil. Bu yüzden yapılacak görüşmeden Bank Asya’ya gidiş kararı çıkma ihtimali bulunmuyor.