Peugeot'dan yapılan açıklamada şirketin, SR1 ile gelecek modellerinin tasarım eğilimlerini gözler önüne serdiği belirtildi.

SR1'in karoseri üzerinde yer alan yeni Aslan Logosu'nun, Peugeot'nun yeni kimlik ve imaj dünyasını temsil ettiğine dikkati çekilen açıklamada, yeni konsept aracın estetik özelliklerinin, Peugeot'nun güçlü tasarım kimliğini yenileyerek Marka'nın gelecekteki ürünlerinde görülecek ana tasarım çizgilerinden ip uçları verdiği ifade edildi.

Peugeot SR1'in, ideal boyutlara sahip ve zamana meydan okuyan bir araç olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Araç, efsane GT'lerin köklü geleneğini yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Geniş bir motor kaputu, kaslı çamurluklar ve çok alçak bir ağırlık merkezi var. Karoserinin tasarım biçimi yeni dengeler üretiyor. Profilli kaput, oyuk kasa yanları, işlenmiş arka yüz... Birbirine bağlı stil çizgileri kaput hareketinin uzantısında elmas gibi işlenmiş ön cam ile yan camlara kadar uzanıyor.

Çok sayıda yenilikçi detay gövdenin bütünü ile uyumlu bir biçimde birleşiyor. Özgün çizimli farlar, hava girişleri, özel tasarımlı dış dikiz aynaları... Tüm bu unsurlar aracın karbon kaportası ile bütünleşiyor. Buna paralel olarak, 'full leds' farların iç fonksiyonları, radyatör ızgarası, çevre çizgisi gibi bazı unsurlar sanki havada asılıymış gibi gövdeden ayrılıyor.

İç mekanda da kontrastlar dikkat çekiyor. Sürücü koltuğu ve çevresindeki kumandaların tamamı sürücüye eksiksiz bir keyif vermek, iç mekan yolcuların tamamına da maksimum çok yönlülük ile yeni hisler yaşatmak üzere tasarlandı.”

HYBRID4 TEKNOLOJİSİ

Konsept otomobil SR1'in üç kişiye ulaşım olanağı sunduğuna dikkati çekilen açıklamada, üçüncü koltuğun, iki ön koltuğun arasında arkada yer aldığı ve bu koltuğa erişimin ise, öne doğru kayabilen orta konsol ile kolaylaştırıldığı bildirildi.

SR1 konsept modelinin, teknik özellikleriyle de benzersiz karışımlar elde edilmesinin sağlandığına işaret edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

“Araç, HYbrid4 teknolojisini içeriyor. SR1'de, önde 160 kW (218 hp) güç üreten benzinli 1.6 l THP motor, arkada konumlandırılan 70 kW (95 hp) gücündeki bir elektrikli motor ile birleşiyor. Bu motor salt elektrikli çekişte ZEV (Otomobilde Sıfır Emisyon) modu sağlıyor. Aracın karma parkurda tüketimi ise 100 kilometrede 4,9 litreyi (119 g/km CO2) aşmıyor.

Her iki motor eşzamanlı olarak çalıştığında, SR1 potansiyel olarak maksimum 230 kW (313 hp) güç geliştiriyor ve aynı zamanda 4 tekerlekten çekiş özelliğinden yararlanıyor. Ürün gamının farklı modellerinde kullanılacak olan Hybrid4 teknolojisi ile SR1 konsepti sürüş keyfi ile çevreye saygının bağdaştırılabileceğini kanıtlıyor.

Bu sıra dışı konsepte yakışır sürüş özellikleri sunmak için günümüzün en ileri teknolojilerinden yararlanılarak geliştirilmiş olan süspansiyon önde ve arkada takviyeli aks pimli çift üçgen salıncaktan oluşuyor. Daha hassas bir sürüş için, SR1 4 tekerlekten yönlendirme ile yenilikçi yüzünü bir kez daha gösteriyor. Arka tekerleklerin yönlenme açısı hıza bağlı olarak değişiyor. Arka salıncaklar hizasında yer alan motorize rotlar araca her koşulda çok yüksek bir çeviklik kazandırıyor.”/hürriyet